H&M Reflexjacka

H&M Reflexjacka

I förra veckan fick jag, via en Facebookgrupp som jag är med i, ett tips om att H&M hade en funktionsjacka som var helt i reflexmaterial. Lite lik Nikes Flash Pack Hi Vis som jag har skrivit om tidigare.

Dessutom var H&Ms jacka, som var en Online Exclusive, på rea till halva priset. 250 kronor kostade den och det är alltså mindre än en tiondel av vad Nike tar för sin. Den enda haken var att det var en dammodell men den såg hyfsat unisex ut och efter en snabb storlekskonsultation med min fru så slog jag till på en storlek 42.

Idag kom jackan lagom till ett planerat löppass i mörker och kunde alltså testas direkt.

Passformen var helt OK. Modellen är rak och bra i längd men armarna är en aning korta. Storlek 42 motsvarar en medium.

Reflexerna lyser verkligen och den fick stor uppskattning av barnen.

Däremot var den inte så bra för löpning. Jackan är vindtät och den andas genom nätpaneler på ryggen och under armarna. Reflexmaterialet däremot andas inte utan fukten stannar inuti jackan. I början upplevde jag den nästan kylande och när jag kom hem efter 50 minuters löpning var undertröjan blöt.

Slutsatsen är att jackan syns extremt mycket bättre än en klassisk reflexväst och trots att den inte andas så kommer jag att använda den på kortare träningspass när jag inte har något annat val än att springa på någorlunda trafikerade vägar.

I skrivande stund är jackan slutsåld hos H&M men här kan du läsa om alternativ.