Boktips: Ät och Spring av Scott Jurek

spring_ny-337x520Nu kommer äntligen Ät och Spring – Min osannolika resa mot ultramarathon och mästerskap av Scott Jurek på svenska. Boken är skriven ihop med Steve Friedman och översatt av Fredrik Sjögren.

Så här skriver det svenska förlaget, Lind & Co om boken:

Under närmare tjugo års tid har Scott Jurek varit en av världens främsta löpare på distansen ultramaraton, det vill säga lopp på 160-kilometer. Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Hans tillvaro präglades av en svårt MS-sjuk mor och en mycket krävande far. Grönsaker odlade man på gården och kött jagades i skogen. Under uppväxten var Scott varken snabbare eller mer uthållig än andra ungar, han led av högt blodtryck och åt gärna frukost på McDonald’s.

Ät och spring är Scott Jureks egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare – med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Han var en av de löpare som reste till Mexiko för att tävla mot tarahumaraindianerna, vilket beskrivs i bästsäljaren Born to run.

Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta – både fysisk och själslig – och betonar vikten av att välja rätt mat. Successivt övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka.

Ät och spring är en självbiografi, träningsguide och en manual till en medvetnare livsstil – allt i ett.

Scott Jurek är en sann inspiratör – vare sig det handlar om löprundor, matvanor eller viljestyrkans yttersta potential.

Boken har haft stor succé utomlands och är ett givet köp på någon av de stora nätbokhandlarna: Adlibris, Bokus, Cdon och Ginza, i din lokala boklåda eller som lån på ditt närmsta bibliotek.

Följ Scott Jurek på Facebook eller på hans hemsida.

 

 

 

Länkar:

http://www.adlibris.com

http://www.bokus.com

http://cdon.se

http://www.ginza.se

,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. mer information

Cookie-inställningarna på den här webplatsen är inställd på att "tillåta cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter att använda den här webplatsen utan att ändra cookieinställningarna eller om du klickar "OK" nedan godkänner du detta.

Stäng