Mörk choklad är det nya rödbeta

img_6760

Yes!

Mörk Choklad är det nya rödbeta.

I en studie där en grupp deltagare åt 40 gram mörk choklad varje dag under två veckor och en grupp åt motsvarande mängd vit choklad kunde man visa att flavanolerna i den mörka chokladen ledde till en ökad nivå av nitrit i blodet.

En hög nivå av nitrit har tidigare visat att syreförbrukningen minskar vid uthållighetsidrotter som sker på en nivå under maxansträngning. T.ex. långdistanslöpning och cykling.

Flavanolerna i chokladen har alltså samma effekt på blodet som nitratet  rödbetor.

Källa: Journal of the International Society of Sports Nutrition

,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. mer information

Cookie-inställningarna på den här webplatsen är inställd på att "tillåta cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter att använda den här webplatsen utan att ändra cookieinställningarna eller om du klickar "OK" nedan godkänner du detta.

Stäng