Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: januari 2015

Skechers GOrun Ride 4

Nu börjar nya kollektionen från Skechers komma ut på marknaden. Den första modellen jag fått möjligheten att titta lite närmare på är dammodellen av GOrun Ride 4. Eftersom det är dammodellen har jag av naturliga skäl inte sprungit i den men här är ett par bilder och några av mina intryck:

Sulan är oförändrad från GOrun Ride 3 och uppdateringarna som skett på GOrun Ride 4 är enbart på ovandelen. Tåboxen har fått en luftig mesh över hela partiet och läderdetaljerna runt själva foten är till stor del ersatta av flexfilm. På hälkappan har man infört en Quick-Fit som är tänkt att användas för att få på sig skon snabbt i övergången mellan cykel och löpning i triathlon. Jag känner mig lite skeptisk till denna och är lite orolig att den kan orsaka onödigt skoskav men i och med att jag inte har provsprungit några skor med den ännu så får jag återkomma med ett omdöme.

Titta på videon nedan för att få en känsla för hur skon är.

Skechers GOrun Ride 4 finns att köpa i min butik SevenSports.se

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4

Skechers GOrun Ride 4 – Quick-Fit

Asics Gel-FujiPro

Asics Gel-FujiPro - dam

Asics Gel-FujiPro – dam

DS Trainer för Trail

Gel-FujiPro är en ny sko från Asics. Som alla skor i Asics Fuji-serie så är den designad för traillöpare. Gel-FujiPro är baserad på senaste modellen av Gel-Ds Trainer men den har fått en kraftigare och mer tålig ovandel och en annan yttersula med bättre grepp i terräng.

Så här säger Asics själva om Gel-FujiPro i sin pressrelease:

[quote]GEL-FUJI PRO GEL-FUJI PRO är baserad på GEL-DS TRAINER och är en perfekt sko när du springer ute i naturen. Om du tycker om att springa ute i naturen behöver du en sko som kan stå emot väder och vind utan att tyngas ner av regn eller lera. GEL-FujiPro fungerar lika bra på vägen som i terrängen och släpper aldrig sitt fokus på snabb löpning. Den kombinerar en av våra snabbaste löparskor, DS TRAINER, med en kraftig ovandel och rejält mönstrad yttersula för bra fäste. En favoritsko för dig som springer i både stadsmiljö och terräng. Med Propulsion Trusstic för maximal effektivitet i frånskjutet. Med samma fantastiska vattensläppande förmåga och lätta konstruktion som resten av Fuji-familjen Den ultralätta mellansulan gör att varje steg känns lättare.[/quote]

Asics Gel-FujiPro - herr

Asics Gel-FujiPro – herr

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Adidas Ultra Boost

adidas-p-running-ss15-ultraboost-tease-phase-clp-mh_65-53910

Adidas ger sig in i maximalism – Nu kommer Adidas Ultra Boost!

Idag trillade det ned ett e-mail från Adidas om att på torsdag släpps nya Ultra Boost exklusivt online.

[quote]Din bästa löpning någonsin. Maximal BOOST™, överlägset stöd och en fantastisk stil.[/quote]

Ni som följer bloggen vet att jag är svag för Adidas Boost-serien och det här blir spännande att se vad Adidas Ultra Boost har att erbjuda.

Samtliga bilder är från Adidas.se

adidas-p-running-ss15-ultraboost-tease-phase-media-slider-03_65-54026 adidas-p-running-ss15-ultraboost-tease-phase-media-slider-02_65-54025 adidas-p-running-ss15-ultraboost-tease-phase-media-slider-01_65-54024

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Asics Gel-DS Trainer 20

Asics Gel-DS Trainer 20

Asics Gel-DS Trainer 20

I år firar Asics Gel-DS Trainer 20-årsjubileum. DS Trainer är en klassiker som suttit på många marathonfötter genom åren. Själv har jag sprungit i DS Trainer 17 och DS Trainer 18, läs min test av Asics Gel-DS Trainer 18 här.

Jag har själv inte haft tillfälle att känna på DS Trainer 20 men så här säger Asics själva i pressreleasen:

[highlight]Observera att texten nedan är hämtad från Asics pressrelease och bör tolkas som reklam.[/highlight]

[quote]Jubileumsskon GEL-DS TRAINER har återinförts med DuoSole, en uppdatering av det ursprungliga materialet. GEL-DS Trainer 20 väger endast 250 gram och är 10 gram lättare än sin föregångare. I denna modell har en ny mellansula införts i materialet SuperSolyte. Pressa dina tider med flera sekunder och satsa på ett nytt personbästa. Om du gillar fart är DS TRAINER skon för dig – den levererar, oavsett om du bygger upp fart med intervallträning en gång i veckan eller satsar på att springa maraton under 3 timmar. Hur kan den vara så snabb? Till att börja med är den lättare än någonsin, för att foten ska lyfta snabbare från marken i varje steg. Tack vare sulans stabilisering kanaliseras också din energi till framfoten så att du får svikt i frånskjutet. Spring snabbare på längre distanser, från 10 till 42 kilometer Det lätta materialet i framfoten ger bra fäste i varje steg. Perfekt för träningsrundor innan du byter till DS RACER för loppet Den 20:e versionen i DS TRAINER-sortimentet.[/quote]

[afp id=”749″]

Asics Gel-DS Trainer 20

Asics Gel-DS Trainer 20

Asics Gel-DS Trainer 20 finns att köpa på bland annat butikerna som är listade nedan. Som vanligt när det kommer en ny modell så är det fyndläge på föregångaren, därför är även priser på Gel-DS Trainer 19 listade nedan.

Asics Gel-DS Trainer 20 Dam

Asics Gel-DS Trainer 20 Dam

Asics Gel-DS Trainer 20 Herr

Asics Gel-DS Trainer 20 Herr

 

 

Merrell Allout Terra Trail

En förhandstitt på Merrell Allout Terra Trail kommer hösten 2015.

Merrell Allout Terra Trail - AW2015

Merrell Allout Terra Trail – AW2015

En trailsko för längre distanser. Vibramsula med bra grepp. Ventilerande ovandel. Strumpliknande ovandel för att hålla ut grus och sten.

Videon nedan är från sportfackmässan Swesport som hölls i januari. Den är inspelad av sportfack.se

Skechers 2015

I och med att jag driver en butik på SevenSports.se så får jag också chansen att se på kommande produktnyheter ett tag i förväg. Skechers är ett av de märken som var med redan från starten och som nu kommer med vår/sommarkollektionen för 2015. Här är en förhandstitt på vad som kommer under våren.

GOrun 4

GOrun är den första modellen som Skechers släppte när dom gjorde en seriös satsning på löparskomarknaden. GOrun har nu kommit upp till version 4 och man har nu en riktigt bra löparsko. Jag har ännu inte testat den men jag har hört flera som rapporterar att den påminner en hel del om Saucony Kinvara. Skechers har lagt till en quick-fit i hälen som ska göra att skon är snabb att få på sig – ett tydligt tecken på att man siktar in sig på triathlonmarknaden. Jag är lite skeptisk och rädd att det kan orsaka skav på hälen men de som har sprungit i skon säger att det inte påverkar.

GOrun har alltid varit en prisvärd och billig sko men med årets uppdatering har Skechers höjt priset och riktpris är nu 1149 kr, det återstår att se om marknaden är redo för det priset. Skechers GOrun 4 finns att köpa på SevenSports.

Skechers GOrun 4

Skechers GOrun 4

Skechers GOrun 4 Quick Fit

Skechers GOrun 4 Quick Fit

Skechers GOrun 4 - SS2015 färger

Skechers GOrun 4 – SS2015 färger

GOrun Ride 4

GOrun Ride är en väldigt populär mer ombonad modell. Läs min test av GOrun Ride 3 här. Uppdateringen av GOrun Ride 4 har nästan enbart skett på ovandelen där den har blivit lättare och lite mer ventilerande. GOrun Ride 4 finns att köpa här.

Skechers GOrun Ride 4 - herr

Skechers GOrun Ride 4 – herr

Skechers GOrun Ride 4 - 2015 vår/sommar

Skechers GOrun Ride 4 – 2015 vår/sommar

GOrun Ultra 2

GOrun Ultra är skon med maximal dämpning för ultralopp eller för dig som bara vill ha en bred och mjuk sko. Min fru springer numera enbart i Ultra. Läs min test av GOrun Ultra här. Ultra 2 har även den, liksom Ride främst fått en uppdatering på ovandelen. Skon kommer ut på marknaden inom ett par veckor, i slutet av januari. Skechers GOrun Ultra 2 finns att boka här.

Skechers GOrun Ultra 2 - SS 2015

Skechers GOrun Ultra 2 – SS 2015

Skechers GOrun Ultra 2

Skechers GOrun Ultra 2

Skechers GOrun Ultra 2 - dam

Skechers GOrun Ultra & Ultra 2 – dam

GOmeb Speed 3

GOmeb Speed 3 är skon som Meb Keflizighi hade på fötteran när han vann Boston Marathon 2014 och nu kommer skon ut till oss vanliga dödliga. Den ska bli väldigt spännande att få testa. Speed 3 kommer under februari, lagom till att hinna bli insprungen till vårens lopp. Skechers GOmeb Speed 3 finns att boka här.

Skechers GOmeb Speed 3

Skechers GOmeb Speed 3

Skechers GOmeb Speed 3 SS2015 färegr

Skechers GOmeb Speed 3 SS2015 färegr

GOrun Strada

GOrun Strada är träningsskon som varit på gång länge men som blivit försenad ett par gånger. Nu är den aviserad att släppas i mars/april men ag har fortafarnde inte sett den själv. GOrun Strada är den modellen som de Skechers-sponsrade världsstjärnorna Meb Keflizighi och Kara Goucher gör sina flesta träningsmil i.

GOrun Ultra Road

Dessutom vet jag sedan min pratstund med Skechers Performance chefsdesigner på New York City Marathon expot att det ska komma en vägmodell av Ultra men det blir tidigast till hösten.

Det här blir förhoppningsvis en spännande vår med ett antal mil i skor från bland annat Skechers Performance.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Boktips: Löparens hjärta

Löparen hjärta - Markus Torgeby

Löparen hjärta – Markus Torgeby

Löparens hjärta av Markus Torgeby kan mycket väl bli en av årets bästa böcker. Så här skriver förlaget om boken:

[quote]Markus Torgeby är löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Så vad var det som fick honom att lämna allt? Och vad lärde han sig av att leva ensam i skogen? I Löparens hjärta – min berättelse om livet berättar Markus Torgeby, idag en vuxen man med fru och barn, gripande om uppväxten där han alldeles för tidigt fick ta ett vuxenansvar för sin sjuka mamma. På Öckerö, en av Sveriges två kommuner utan fast förbindelse med fastlandet, höll väckelsepredikanterna ännu befolkningen i sitt grepp. Att springa ensam över klipporna var hans mentala frizon och räddning. När Markus upptäcktes av en tränare som ville lyfta honom till Europaeliten blev även idrotten ångestladdad och krävande. På ett träningsläger kollapsade hans fotvalv. Så hade han inte heller löpningen. Löparens hjärta handlar om att våga gå sin egen väg och den kraft som finns att hämta i ensamheten och naturen. Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart – inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.[/quote]

Boken släpps i slutet av april men går redan nu att förhandsboka direkt från förlaget eller hos någon av de stora boklådorna: Adlibris, Bokus eller Ginza. Ett alternativ till att köpa boken är att be ditt lokala bibliotek köpa hem ett exemplar som du kan låna.

Läs mer om Markus Torgeby på hans hemsida eller lyssna på en intervju i Maratonpodden.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

 

Test: Skechers GOrun Ultra

Jag har testat Skechers GOrun Ultra.

Skechers GOrun Ultra

Skechers GOrun Ultra

GOrun Ultra är Skechers sko som är tänkt för terränglöpning och ultradistans. Den kan placeras i maximalismkategorin med sin sultjocklek på 23 mm i framfoten och 27 mm under hälen. Dessutom har den Skechers så kallade M-strike vilket innebär att den är rundad under foten så att det tjockaste partiet är under mellanfoten.

Det innebär att det är i det närmast omöjligt att landa hårt på hälen eftersom skon hjälper ditt steg att rulla framåt även om du sätter i hälen först i ditt löpsteg.

Det följer även med en löstagbar, extra innersula som ger ytterligare lite dämpning och ökar på dropet till 8 mm. Jag har sprungit, i princip, uteslutande med den extra innersulan.

Yttersula

Som på alla Skechers löparskor består yttersulan av ett antal GO-impulse sensorer. Det vill säga individuellt fristående cirklar som ger skon bra flexibilitet. Yttersulan på Ultra är gjord i s.k. resagrip och har extra grova GO-impulse som ger skon bra fäste. Jag har sprungit mycket trail med skorna och aldrig haft några problem med bettet i skon. Dessutom har den bra fästegenskaper på snö. Ren is har jag inte haft möjlighet att testa skon på ännu.

Det finns två tvärgående spår under mellan foten som gör att skon är väldigt flexibel i förhållande till sin tjocklek. Den är mycket mer flexibel än till exempel Hoka One One Bondi som jag också håller på att testa.

Flexibel sula

Flexibel sula

Mellansula

Mellansulan som är gjord i Skechers Resalyte ger en otroligt mjuk dämpning. Jämfört med GOrun Ride så har Ultra 65% mer resalyte.

Ovandel

Passformen på GOrun Ultra är rymlig och det finns gott om plats för tårna att flexa. I övrigt är kanske ovandelen är i mitt tycke Ultrans svagaste del, den är lite för tät för min smak. Det har gått bra nu under senhöst och vinter men under de första passen i augusti/september hade fötterna lite svårt att andas.

Nite Owl

Modellen jag har testat är en Nite Owl vilket innebär att den är självlysande i mörker. Jag vet inte exakt vilken teknik som används men det liknar det som används på väckarklockor och man ”laddar upp” skorna genom att ha dom i ljus och sedan håller sig lyset i någon timma.

Det är såklart tänkt som en säkerhetsgrej och visst – skorna syns bra men det är absolut inget som ersätter reflexer.

Skechers GOrun Ultra Nite Owl

Skechers GOrun Ultra Nite Owl

Löpkänsla

Jag har nu sprungit drygt 16 mil i skorna och börjar få en bra uppfattning om hur dom är att springa i.

I början var det ovant att springa i skor med så tjock sula och jag tyckte mig få tendens till lite ont i knän under de första kilometrarna. Men jag har snabbt anpassat min löpstil när jag har sprungit i dom och under vintern har jag sprungit en hel del i terräng med skorna och dom är nu mitt första val för trail och skogslöpning. På väg tycker jag att dom kan kännas lite väl mjuka men jag är ingen ultralöpare och har inte sprungit längre än max 15 km per löppass.

I jämförelse med andra maximalismskor som jag har känt på så är dom väldigt lätta. Mina 42:0r väger ca 260 gram med extra innersula och det är inget som tynger ner fötterna direkt.

skx-gru-1

Skechers GOrun Ultra efter 16 mil

 

GOrun Ultra 2

Inom kort kommer version 2, GOrun Ultra 2 och där har Skechers jobbat framförallt med ovandelen som ska vara tunnare. Jag tror det kan bli ett bra komplement för de varmare dagarna.

GOrun Ultra Road

Dessutom vet jag att Skechers håller på med en vägmodell av Ultra, troligtvis kommer den i höstkollektionen.

Jag säljer Skechers GOrun Ultra i min butik, SevenSports men jag har försökt vara någorlunda objektiv i den här testen.

 Skechers GOrun Ultra finns att köpa här och kostar från 799 kr och uppåt.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

 

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑