Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: juni 2010

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning – Haruki Murakami

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av Haruki Murakami är en mycket läsvärd bok om en långdistanslöpares vardag och psyke. Den internationelle bestsellerförfattaren Haruki Murakami skriver utlämnande om sina egna förberedelser inför New York Marathon. Nu kommer den i svensk översättning. Jag läste boken på en resa till Italien förra våren och den här sommaren är det läge att läsa om den i hängmattan efter dagens löppass.

Köp boken på Ginza.se

Recensioner:

”Haruki Murakami har sprungit över tjugo maratonlopp. Är det därför han blivit världens främste författare?”

DN.se

”Skrivandets marathonlopp”

SvD.se

”Det är Murakamis övertygelse att skrivandet är en antisocial aktivitet som utsätter författaren för destruktiva krafter, vilket kräver fysisk träning som motvikt. Eller som han säger: ”en osund själ kräver en sund kropp”.”

Expressen.se

”I sin nya bok skriver Haruki Murakami om löpning – det frirum som tillåter oss att vara både ensamma och sysslolösa. I skildringen finns en svärta och ett djup som bara snabbläsarna kan missa”

GP.se

Testa Forerunner 305

Ny har jag testat min nya Garmin Forerunner 305 under ett par löppass och jag är mycket imponerad av noggrannheten i mätningarna. Dessutom mycket enkel att komma igång med, finns fortfarande massor att utforska men det vara bara att ladda, ut och springa, installera programmet på datorn och plugga in.

Enda problemet är när man sen vill titta på sitt pass i Google Earth. Först måste man installera Google Earth ihop med Google Chrome och det var inga problem förutom att det lade sig ett stort felmeddelande överst på skärmen som inte gick att stänga ned. ”Google End User License Agreement ” – sidan kunde inte öppnas i detta program…

Lyckligtvis var detta ett känt fel på datorer som kör Vista och lösningen finns här:

http://www.google.com/support/toolbar/bin/answer.py?hl=en&answer=112411

Man ska alltså:

  1. Klicka på Windowsflaggan
  2. Skriva msconfig i sök-rutan – tryck enter – nu startar ett program som heter Systemkonfiguration
  3. Välja Autostart-fliken
  4. Där finns en rad med något i stil med Google EULA…
  5. Avmarkera det programmet genom att bocka ur checkboxen
  6. Klicka på OK och starta om datorn – sen ska rutan vara borta

Lite konstigt att inte Google kunnat lösa det men Google Earth är ju ett fantastiskt program så man får väl ta lite småproblem.

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑