Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: april 2014

Bloggar på jogg.se

Blogginlägg på jogg.se

Blogginlägg på jogg.se

Nyheter på bloggen!

För ett tag sedan blev jag kontaktad av Mikaela på Jogg.se som undrade om jag ville vara en av deras utvalda bloggare. Jag tackade självklart Ja och då och då kommer mina blogginlägg att väljas ut och få lite extra utrymme på sajten.

Kul såklart och en skön egoboost!

Mitt mål med bloggen är att vara en guide till löparskor där jag försöker hjälpa er löpare i djungeln av löparskor så tveka inte att ställa en fråga om det är något du behöver hjälp med.

Jag älskar att springa! Jag är övertygad om att alla kan springa och skulle må bra av att göra det. Om jag kan få någon att börja springa eller komma ut lite oftare så kan vi dela på glädjen :-)

Så med risk för att skapa en loop – klicka in på Jogg.se!

Kör hårt!

Asics Gel-Nimbus 16 – Stockholm Marathon Edition

Asics Gel-Nimbus 16 Stockholm Marathon

Asics Gel-Nimbus 16 Stockholm Marathon

Asics släpper senaste versionen av sitt flaggskepp för neutrala löpare Gel-Nimbus i samband med Stockholm Marathon. Gel-Nimbus-serien har nu kommit till version 16. Som man kan se på bilden har Asics Gel-Nimbus 16 Stockholm Marathon unika detaljer vid snörningen och på hälkappan och dessutom på innersulan. Skon kommer att finnas på nummerlappsmässasn inför Asics Stockholm Marathon och i Asics Flagship Store i centrala Stockholm. Den kommer även att finnas på utställningen Löparen på Riksidrottsmuseet.

All fakta om Asics Gel-Nimbus 16 finns här.

Mer information om Asics Gel-Nimbus 16 Stockholm Marathon och utställningen på Riksidrottsmuseet finns här.

Standardutgåvan av Asics Gel-Nimbus 16 finns att köpa hos någon av dessa återförsäljare:

Asics Gel-Nimbus 16

Asics Gel-Nimbus 16 - Dam - T485N

Asics Gel-Nimbus 16 – Dam – T485N

Asics släpper senaste versionen av sitt flaggskepp för neutrala löpare Gel-Nimbus. I Sverige sker försäljningsstarten i samband med Stockholm Marathon. Läs mer om Asics Gel-Nimbus 16 Stockholm Marathon här. Gel-Nimbus-serien har nu kommit till version 16.

Asics Gel-Nimbus är en väldämpad och mycket populär sko som passar bra för mängdträning. Mellansulan FluidRide ska ge en bra kombination av respons och dämpning. Observera att dam-modellen av Asics Gel-Nimbus 16 har vad Asics kallar ”Plus 3″, vilket innebär 3 mm extra häl-till-tå drop. Detta för att hjälpa de tjejer som har problem med hälsenan. Plus 3 fanns även på Nimbus 15. Damskon har även en mjukare dämpning, Gender-Specific Cushioning.

Fakta nedan är hämtat från Asics America där Gel-Nimbus 16 funnits på marknaden någon månad. Tittar man på listan så verkar det vara relativt få och små förändringar gjorda mellan version 15 och 16.

Det här är uppdaterat på Asics Gel-Nimbus 16:

[unordered_list style=”tick”]

  • Uppdaterad Guidance Trusstic System

[/unordered_list]

Mer fakta om Asics Gel-Nimbus 16:

[unordered_list style=”tick”]

  • Vikt: Dam: 267 gram – Herr: 323 gram
  • Häl-till-tå drop: Dam: 13 mm – Herr: 10 mm
  • Höjd: Dam: 25 mm (häl) – 12 mm (tå) – Herr: 23 mm (häl) – 13 mm (tå)
  • FluidFit: stretch för förbättrad passform
  • Fluid Ride mellansula
  • GEL i både häl och framfot
  • Guidance Line
  • Heel Clutching System
  • Discrete Eyelets
  • Plus 3 – Damskon har en 3 mm högre häl-till-tå drop för de tjejer som har problem med sina hälsenor
  • Gender-Specific Cushioning – mjukare dämpning i damskon.

[/unordered_list]

[box type=”info”]Många fina ord som kan vara svåra att förstå? – Läs mitt inlägg om Gel-Nimbus 15 där jag går igenom flera av dom.[/box]

Nya Asics Gel-Nimbus 16 finns nu att köpa hos någon av dessa återförsäljare:

I samarbete med Runforest kan vi även erbjuda en rabatt på 50 kr. Ange rabattkoden ”JOGGING50” i kassan.
[afp id=”708″]

Fler bilder på Asics Gel-Nimbus 16

[box type=”note”]Bilderna nedan är hämtade från Asics America så de färgkombinationer som kommer att säljas här i Europa kan skilja sig något.[/box]

 

Asics Gel-Nimbus 16 - Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 – Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 - Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 – DAm (T485N)

Asics Gel-Nimbus 16 - Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 – Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 - Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 – Herr (T435N)

Asics Gel-Nimbus 16 - Dam (T485N)

Asics Gel-Nimbus 16 – Dam (T485N)

 

 

Saucony Kinvara 5 – London Limited Edition

Saucony Kinvara 5 - London Marathon Limited Edition - 20254-11

Saucony Kinvara 5 – London Marathon Limited Edition – 20254-11

Saucony Kinvara 5 släpps i maj men vid mässorna vid vårens stora marathonlopp har man kunnat köpa specialversioner. Jag har tidigare skrivit om Boston Edition och här är några bilder på London Edition.

Följande är uppdaterat på Saucony Kinvara 5:

[unordered_list style=”tick”]

  • ProLock Lacing System – ska ge ovandelen en mer flexibel passform runt mellanfoten
  • Mjukare stoppning runt vristen
  • Mer slitstarkt mesh i ovandelen. Bra med tanke på att Kinvara 4 haft en hel del hållbarhetsproblem i ovandelen.

[/unordered_list]

Mer fakta om Saucony Kinvara 5:

[unordered_list style=”tick”]

  • Powergrid-mellansula. Det vill säga samma som Kinvara 4 medan Kinvara 3 hade den lite enklare Progrid.
  • Kategori: Neutral
  • Häl-till-tå drop: 4 mm
  • Höjd: Häl: 22 mm – Tå: 18 mm
  • Vikt: Herr: 218 g (US 9) – Dam: 190 g (US 8)

[/unordered_list]

Mer fakta om Saucony Kinvara 5 finns i detta produktblad och på Saucony UK.

Foto: Run247

Foto: Run247

Förutom på mässan för London Marathon finns (fanns) denna sko att köpa i en Saucony Pop-up store The Story of Running vid Covent Garden, där finns även en utställning om Sauconys historia inom löpningen. Mer info om utställning och butik finns i denna artikel i Wonderland Magazine.

Saucony-The-Story-Of-Running

Saucony – The Story of Running – Foto: SauconyOrigs Twitter

Fler bilder från Saucony The Story Of Running finns i SauconyOrigs Twitterflöde.

Test: New Balance 890 v3

En skön sko med ett par brister

New BAlance 890 v3 Tokyo Marathon Limited Edition

New Balance 890 v3 Tokyo Marathon Limited Edition

Jag har testat New Balance 890 v3.

Den här recensionen är kanske i senaste laget eftersom version 4 av New Balance 890 funnits ute på marknaden i ungefär ett halvår men den här recensionen gäller alltså version 3.

Ni som läst bloggen tidigare kanske vet att jag är svag för specialversioner av skor som släpps för olika storlopp. För ett tag sedan hittade jag ett par New Balance 890 v3 Tokyo Marathon Edition som jag köpte och nu har jag sprungit tillräckligt mycket i dom för att kunna skriva en rättvis recension av skorna.

New Balance är ett av de skoföretag som är mest aktiva med att ge ut olika varianter av sina skor. Tidigare har jag tittat närmare på New Balance 890 v4 New York City Marathon och New Balance runDisney collection. Jag gillar det, New Balance verkar vara ett företag som är på tårna och som är genuint intresserade av löpning. För en marathon-  och skonörd som mig gör detta att New Balance ligger mig varmt om hjärtat.

Löparmässigt har jag däremot inte testat New Balance tidigare och som alltid när man testar ett nytt märke kan det vara lite svårt att hitta rätt storlek direkt. Jag har storlek US 8 eller US 8,5 beroende på märke och när jag köpte mina New Balance 890 v3 så fanns inte US 8 så jag chansade på ett par US 8,5. Det visade sig vara en miss, skorna är lite-lite för stora och de flesta av de punkter som jag inte är riktigt nöjd med kan mycket väl bero på storleken och mina nästa par New Balance kommer att bli ett par i storlek US 8.

New Balance 890 v3 är tänkt som en mängdträningssko med låg vikt. 890 v3 väger 271 gram och har ett häl-till-tå drop på 8 mm. Den fungerar bra för de löpare som är noga med ett lägre drop samtidigt som den fungerar för de som är mer vana vid en traditionell sko men som vill gå ner ett par mm i drop men ändå behålla dämpningen.

New Balance 890 v3 Tokyo Marathon

New Balance 890 v3 Tokyo Marathon

Den första känslan man får när man tar på sig skorna är att dom är väldigt sköna. Mjuk och väl tilltagen stoppning runt vrist och häl och en rymlig tåbox.

Löpkänslan i skon är bra även om jag upplever att yttersulan är lite hård i början av passen. Antingen mjuknar den lite eller så är det jag som anpassar steget något efter några hundra meter.

new-balance-890v3-tokyo-2-1

När man ska knyta skorna blir det dock lite problem. Det kanske inte märks direkt men när man sprungit i skorna ett par gånger inser man att det är svårt att knyta skorna lagom hårt. Snörena är stumma och ger inte efter någonting. Det krävs alltså att man jobbar en del med snörningen och det här anser jag är det enskilt största problemet med skon. Detta plus att jag under vissa pass kan få tendens till slitage under fotsulorna på framfoten gör att dessa skor inte riktigt har kommit in i min ordinarie rotation. Båda dessa problem misstänker jag beror på storleken och att skorna är lite för stora.

I övrigt är skon såpass skön så att jag kommer att ge 890 v4 en ny chans framöver. Troligtvis i en Limited Edition-variant från något lopp.

New Balance 890 v4 - priser

Hitta bästa pris på New Balance 890 v4.
Saknar du någon i listan eller är något fel? Kontakta mig här.
ButikPrisFraktInfoLeveranstidDirektlänk
Cdon599:-39:-sverige2-4 dagarCdon
Stadium799:-0:-sverige2-4 dagarStadium
Sportamore899:-0:-sverige1-4 dagarSportamore
Runforest995:-49:-sverige2-4 dagarRunforest
Zalando1195:-0:-2-4 dagarZalando

Adidas Climachill Rocket Boost

Adidas-Climachill-Rocket-boost

Adidas Climachill Rocket Boost. Foto: Adidas

Climachill Rocket Boost är namnet på Adidas senaste tillskott till Boostfamiljen. Av namnet kan man utläsa att Adidas kombinerar två av sina senaste tekniska utvecklingar – Climachill och Boost.

[divider]

Climachill

Climachill är en teknik där Adidas har sytt in små knappar av aluminium på strategiska platser i tyget och skall ha en avkylande. Tekniken lanseras just nu hårt inför sommaren med David Beckham som affishnamn. Jag har ännu inte testat någon Climachillprodukt så jag har ingen aning om det fungerar i praktiken.

Mer info om Climachill finns på Adidas hemsida.

Boost

Boost är materialet för mellansulor som Adidas lanserade under 2013. Det har en bättre energiåtergivning än klassisk Eva som använts tidigare. Det ska också ha en bättre hållbarhet och fungera bra även vid låga temperaturer.

Jag springer just nu mycket i skor från Adidas med Boostmaterial i sulorna. Min test av Adios Boost kan du läsa här och Energy Boost är just nu mitt förstaval för mängdträning och distanspass. en recension är på gång här på sajten inom kort.

Climachill Rocket Boost

Climachill Rocket Boost är alltså en sko som kombinerar Climachill och Boost. Den finns ännu bara upplagd på Adidas USA men jag förväntar mig att den dyker upp i Sverige under våren. Ett hett tips är att den finns i Adidasmontern på Göteborgsvarvsmässsan. Rocket Boost verkar ha en liknande mellansula som Energy Boost med fullängds boost men med ett ventilationshål under. Yttersulan är också helt annorlunda. Tech-Fit-ovandelen på Energy Boost är ersatt av en ny ovandel i just Climachill.

Priset i USA är satt till $140 vilket kan översättas till ett riktpris i Sverige på ca 1400 kr.

Adidas-Climachill-Rocket-boost

Adidas Climachill Rocket Boost – Metalsilver/Metalsilver (D66287). Foto: Adidas

Adidas Climachill Rocket Boost - Earth Green/Iron (D66287)

Adidas Climachill Rocket Boost – Earth Green/Iron (D66285). Foto: Adidas

Adidas-Climachill-Rocket-boost

Adidas Climachill Rocket Boost. Foto: Adidas

Adidas-Climachill-Rocket-boost-F32498_01

Adidas Climachill Rocket Boost. Foto: Adidas

Adidas-Climachill-Rocket-boost

Adidas Climachill Rocket Boost. Foto: Adidas

Adidas-Climachill-Rocket-boost

Adidas Climachill Rocket Boost. Foto: Adidas

 

 

 

Haglöfs Intense Gram

[box type=”note”]Detta inlägg är sponsrat av Cotswold Outdoor. Innehållet och synpunkterna i inlägget är mina egna.[/box]

haglofs-gram-am-gt-herr-miljoIntense Gram är namnet på Haglöfs samarbete med Asics där Haglöfs tar sin erfarenhet av friluftsliv och äventyr och Asics bidrar med sin skokunskap för att tillsammans skapa den ”ultimata” Trailrunning-skon.

Resultatet är färgstarka, ja, ibland nästan skrikande, terrängskor som ska vara sköna att springa i samtidigt som de ger skydd åt foten och ett bra grepp på de flesta underlag. Jag har ännu inte provsprungit någon av dessa skor men i denna bloggposten tittar jag närmare på de olika varianterna av Haglöfs Intense Gram.

Samtliga modeller har en yttersula i slitstarkt AHARR (Asics High Abrasion Resistance Rubber) och ett mönster som ger bra grepp både i uppför- och nedförsbackar.[divider]

Haglöfs Gram Comp

Haglöfs Gram Comp

Haglöfs Gram Comp – Gale Blue – Herr

Haglöfs Cram Comp - Firefly - dam

Haglöfs Cram Comp – Firefly – Dam

[divider] Haglöfs Gram Comp är en lätt och minimalistisk sko med en vattenavstötande ovandel i polyester. Materialet i skon absorberar inget vatten.

Fakta

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Vikt: 260 g (herr US 9) –  225 g (dam US 7)
  • Häl-till-tå drop: 7,5 mm
  • Rek. pris: 1200 kr

[/unordered_list]

Teknik:

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Sole fotbädd som formas efter foten
  • Stabelite ESS-chassi
  • Impact Guidence System
  • SpEVA och Solyte i mellansulan
  • Gel i hälen
  • Asics EVA sockliner
  • Asics Fell Racer yttersula

[/unordered_list]

Haglöfs Gram Comp finns att köpa hos Cotswold Outdoor för drygt 1000 kr.

Haglöfs Intense Gram XC

haglofs-gram-xc-herr-gul

Haglöfs Gram XC – Mantis – Herr

Haglöfs Gram XC - svart - dam

Haglöfs Gram XC – True Black / Noble Blue – Dam

[divider] Haglöfs Intense Gram XC är en sko som andas mer än vad Gram Comp gör. En något smalare tävlingsläst och en Rock Protection-platta som skydd under foten.

Fakta

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Vikt: 260 g (herr US 9) – 230 g (dam US 7)
  • Häl-till-tå drop: 8 mm
  • Rek. pris: 1300 kr

[/unordered_list]

Teknik:

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Sole fotbädd som formas efter foten
  • Stabelite ESS-chassi
  • Impact Guidence System
  • SpEVA och Solyte i mellansulan
  • Gel i hälen
  • Asics EVA sockliner
  • Asics Elite yttersula
  • Rock Protection-platta skyddar foten mot stenar och grenar

[/unordered_list]

Haglöfs Gram XC finns att köpa hos Coswold Outdoor för ca 1100 kr.

Haglöfs Intense Gram AM GT

Haglöfs Gram AM GT - röd - herr

Haglöfs Gram AM GT – Dynamite – Herr

Haglöfs Gram AM GT - dam

Haglöfs Gram AM GT – Cosmic Pink – Dam

[divider]Haglöfs Intense Gram AM GT är lik Gram XC men den är inte byggd på den smala tävlingslästen och saknar Rock Protection-plattan. Dessutom har AM GT Gore-Tex i ovandelen så du håller dig torr om fötterna även när det är lite blötare ute.

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Vikt: 310 g (herr US 9) – 250 g (dam US 7)
  • Rek. pris: 1500 kr

[/unordered_list]

Teknik:

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Sole fotbädd som formas efter foten
  • Stabelite ESS-chassi
  • Impact Guidence System
  • SpEVA och Solyte i mellansulan
  • Gel i hälen
  • Asics EVA sockliner
  • Asics Elite yttersula

[/unordered_list]

Haglöfs Gram AM GT finns att köpa hos Coswold Outdoor för ca 1200 kr.

Haglöfs Intense Gram Gravel

Haglöfs Gram Gravel - blå - Herr

Haglöfs Gram Gravel – Noble Blue – Herr

Haglöfs Gram Gravel - svsrt - Dam

Haglöfs Gram Gravel – True Black/Mantis – Dam

[divider]Haglöfs Intense Gram Gravel är det senaste tillskottet i Gram-familjen och är mer av en allroundsko som ska passa de flesta löpare. Den har fått en lite mer dämpad sula för att klara löpningen hela vägen från huset ut i skogen och kännas behaglig på gator och vägar såväl som i terräng. Förutom Gel i hälen, som alla Gramskor har, så har Gravel även Gel under framfoten. Viktmässigt är det den tyngsta skon och ligger i linje med Asics vanliga storsäljare Gel-Kayano.

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Vikt: 330 g (herr US 9) resp. 280 g (dam US 7)
  • Häl-till-tå drop: 10 mm
  • Rek. pris: 1400 kr

[/unordered_list]

Teknik:

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Sole fotbädd som formas efter foten
  • Stabelite ESS-chassi
  • Impact Guidence System
  • SpEVA och Solyte i mellansulan
  • Gel i både häl och framfot
  • Asics EVA sockliner
  • Asics Trabuco yttersula
  • Plös som förhindrar att grus kommer in i skon

[/unordered_list]

Haglöfs Gram Gravel finns att köpa hos Coswold Outdoor för ca 1200 kr.

Alla Haglöfs Intense Gram skor verkar ha en hel del att erbjuda. Jag tycker att Gram XC är den sko som lockar mig mest. Med låg vikt, en luftig ovandel och ett drop som passar mig så sätter jag upp Gram XC på listan över skor som bör testas.

Har du sprungit i några skor i Haglöfs Gram-serien? Skriv gärna vad du tycker om skon i kommentarsfältet.

Om Cotswold Outdoor

Cotswold Outdoor är en engelsk återförsäljare av frilufts- och campingutrustning som hållit på sedan 1974. Nu expanderar de sin onlineverksamhet och levererar nu även till Sverige.

Om Haglöfs

Om Cotswolds 40 år i branschen gör dom rutinerade så är det inget mot Haglöfs som började sin verksamhet som tillverkare av ryggsäckar för 100 år sedan. Företaget är idag Nordens ledande tillverkare av Outdoorprodukter och ägs sedan fem år av Asics.

[box type=”note”]Detta inlägg är sponsrat av Cotswold Outdoor. Innehållet och synpunkterna i inlägget är mina egna.[/box]

Mer info Haglöfs finns på Cotswold Outdoor.

Foto: Haglöfs

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑