Idag, den 6:e november, är det dags för 2011-års upplaga av New Work City Marathon. Det är samtidigt startskottet för min satsning att springa loppet nästa år!

Jag ska försöka dela med mig av min träning och min planering inför loppet här på bloggen och använda det som ett sätt att hålla motivationen uppe.

Anmälan till loppet gjordes genom Springtime redan i december förra året, det gäller att vara ute i god för att få en plats i loppet, mer om det kan du läsa här.

Träningsplanen ser ut så här i stora drag:
Under november och december kommer jag att köra träning varannan dag, ett schema jag redan legat på sedan ett par månader tillbaks. I december är det dags att rikta in träningen inför Göteborgsvarvet, jag kommer troligtvis, precis som tidigare år, att köra Anders Szalkais program för 1.30marathon.se. Efter Göteborg så är det dags att på allvar lägga upp träningen inför maran och jag kommer att satsa på ett program som riktar in sig på en tid runt 3.30. Dessa program innebär ca 5 pass/vecka. Lite justeringar kommer att krävas under vintern eftersom även en skogshuggarsäsong är på gång.

Jag kommer inte att satsa på att sätta personligt rekord (3.34) i New York men jag vill ända vara så väl förberedd att jag i möjligaste mån kommer att kunna njuta av loppet.

Så häng med mig på min resa mot New York Marathon 2012!
Jag börjar med Eurosports sändning kl 15.00 i eftermiddag.