Som vi tidigare skrivit om hade New York City Marathon tänkt slopa väskinlämningen i samband med starten på Staten Island. Skälen de angav var säkerhet och att göra det enklare och snabbare att komma ut från målområdet efter genomfört lopp. Tydligen har man fått massiva protester eftersom arrangörerna igår (6/9-2012) meddelade att man gör vissa eftergifter för att tillmötesgå löparnas önskemål och inför två alternativ:

  • Det nya – No-bagage ”Early Exit”-alternativet som innebär att om man väljer detta alternativet blir man garanterad en snabbare väg ut ur målområdet plus att man får en ”Marathon Finish Line Poncho” och en Limited Edition långärmad T-shirt och en kortare väg till mötesplats, telefoner och kollektivtrafiken.
  • Det andra ”Bagage”-alternativet, där man kan checka in en väska i startområdet och efter målgång kan man hämta ut den längre bort i målområdet vid West Drive. Arrangörerna förvarnar om att det kan ta upp emot en timma efter målgång innan man får sin väska.

Hela meddelandet kan läsas på New York City Marathons hemsida.

 

Eftersom jag kommer att ha nära till hotellet efter mål så kommer jag att satsa på Early-Exit-alternativet. Ponchon och T-shirten kommer att bli fina souvenirer.

 

 

Foto: Fergie Lancealot