IMG_3595

Nu är äntligen skogshuggarsäsongen igång! Vanligtvis brukar jag försöka komma igång i början av november för att ha hela vintern på mig för att hinna få ihop virke till en leverans men denna vintern började med New York-resan och eftersom det inte blev någon riktig mara där så laddade jag ju om inför Lucia Marathon i december. Att dra igång skogshuggning i samband med marathon känns inte helt optimalt. Sedan var det väldigt kallt och en massa julfirande – ja, jag vet många ursäkter…

Igår kom jag i alla fall igång och planerar att gallra igenom ca en halv hektar, det kommer att kräva att jag lägger en hel del tid i skogen och det kommer såklart att gå ut över löpningen men skogshuggning ger en grymt bra allmänstyrka och bör nästan kunna räknas som crossfit och då är jag ju helt plötsligt väldigt inne ;-)

Idag blev det faktiskt två löppass – först 15 km som kändes mycket lätt och bra och sedan fick jag med grabben ut på ett trailpass genom skogen till sjön för att kolla hur isen såg ut. Det var helt klart tyngst för honom som sprang i vinterstövlar och thermobrallor.

Avslutar med en låt som jag hade på hjärnan under dagens långa pass – Urban Cone  – Searching for Silence