Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: oktober 2012

Merrell Tough Glove

Merrrell Tough GloveMerrell Tough Glove ingår i Merrell-serie Barefoot Life. Det innebär att det är en sko som är tänkt att kunna användas vid fler tillfällen än bara vid löpning och vandring. Ovandelen av läder gör att denna sko passar bra som en vardagssko även för den som jobbar på kontor och behöver en lite snyggare sko.
Merrel Tough Glove finns att köpa på Outnorth för 795:-

Fakta:

ÖVERDEL / FODER

  • Överdel i läder som omsluter foten.
  • Merrell Omni-FitTM-snörningssystem ger en exakt, handskliknande passform.
  • Gummitåhätta ger utmärkt hållbarhet.
  • Invändig stödkonstruktion skyddar mellanfoten och ger optimal passform och stöd.
  • Fast mikrofiber-fotbädd behandlad med Aegis® antimikrobiell lösning som motverkar lukt.

MELLANSULA / YTTERSULA

  • 4 mm formpressad dämpande mellansula av EVA.
  • 1 mm stötabsorberande platta i framfoten bibehåller framfotens flexibilitet och skyddar foten genom att fördela tryck.
  • Vibram® Trail Glove-sula/gummiblandning TC-1.
  • Herrstorlekar: 40-49
  • Vikt: 167 g

Merrel Tough Glove finns att köpa på Outnorth för 795:-

Musse ställer in Frankfurt Marathon

musse

Musse på Göteborgsvarvsmässan.

 

Mustafa Mohamed meddelar tyvärr idag via sin hemsida att han inte kommer att ställa upp i Frankfurt Marathon till helgen som planerat. Orsaken är en segdragen förkylning som har hindrat honom från bra träning under drygt tre veckors tid. Det är tråkiga nyheter då jag hade hoppats och trott att han på allvar skulle kunna utmana Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från 1983 på 2.10.38.

Musse skriver också att han får se sig om efter ett annat lopp att sikta in sig på. Det är väl för mycket att hoppas på att han ställer upp i New York veckan efter…

 

Produkttest: Gatorade G Series Pro 02 Perform

Energidrycken som kommer att serveras under New York Marathon är enligt tävlingsinformationen Gatorade® G Series Pro Endurance Formula™. Exakt den sorten är lite svår att hitta men enligt Gatorades hemsida bör det innebära Gatorade G Series Pro 02 Perform. Den finns att köpa på bl.a. Amazon och Wiggle och den kostar ca 100 kronor för en burk med pulver som ger fem liter. Jag köpte ett bundle-pack med en Team Sky cykelflaska.

Gatorade Pro Series Perform bundle

Gatorade Pro Series Perform & Team Sky bottle bundle

Om man har tänkt sig att blanda drycken direkt i en flaska så är det ett måste att använda en med stor öppning eftersom doseringsmåttet sitter i locket på burken och eftersom det är så stort så blir det lätt att man spiller lite. Har man väl fått i pulvret i flaskan så blandar det sig snabbt med vatten och det är ingen risk för att det ska bli klumpar i drycken som blir starkt gul.

Blandad Gatorade Pro Series Perform

Blandad Gatorade Pro Series Perform

Smaken är god men något ”pulvrig” och ja – efter att ha suttit i vätskebältet under 20 km löpning bör det ha blandat sig ordentligt.

Effekten av drycken tycker jag är bland de bästa jag har provat. Under flera av långpassen när jag har haft med mig den har det bara dröjt några minuter innan jag har känt av effekten i lårmusklerna. Det bådar gott inför loppet i New York där den kommer att serveras, i princip varje mile. Gott om vätskekontroller med andra ord.

Efter loppet finns det god chans att en burk med Gatoradepulver kommer att vara ett återkommande inslag i mitt skafferi.

Har du några åsikter om Gatorades energidryck eller tips på någon annan bra dryck? Tveka inte att lämna en kommentar i fältet nedan.

Nike+ City Run

Det interaktiva kollektivet YesYesNo, har samlat ihop ett års data från användarna av Nike+ i New York, London och Tokyo och utvecklat en installation som de kallar Nike+ City Runs där löprundorna spelas upp mot en svart bakgrund och bildar kartor över respektive stad där man tydligt ser var de populäraste löparstråken ligger. Dessa installationer visas i Nike Store i respektive stad. På videon nedan visas en del av New York-installationen och man ser tydligt Central Park och stråken längs vattenkanten. YYN och Nike säger sig vilja visualisera den kollektiva energi som löparna ger städerna.

London – Nike+ City Runs

 

New York – Nike+ City Runs

 

Tokyo – Nike+ City Runs

 

Resultat 2012 Bank of America Chicago Marathon

Etiopiern Tsegaye Tebede satte såväl nytt banrekord som ett nytt personligt rekord när han vann 2012 års upplaga av Bank of America Chicago Marathon på finfina tiden 2.04.38. I slutskedet av loppet lämnade Tebdede landsmannen Lilesa bakom sig och tryckte på med en bra finish. Trea i loppet blev marathondebutanten Regassa från Kenya. I intervjun nedan kan man se att han är mycket nöjd med tiden.

View more videos at: http://nbcchicago.com.

Tebede som nu kan lägga ihop de 25 poäng han får för segern med dom 10 poäng han fick för sin tredje plats i vårens Virgin London Marathon lägger sig därmed i delad ledning i 2012-13 World Marathon Majors tillsammans med vinnaren i London och OS-bronsmedaljören Wilson Kipsang.

Resultat herrar:

  1. Tsegaye Tebede, Etiopien – 2.04.38
  2. Feyisa Lilesa, Etiopien – 2.04.52
  3. Tilahun Regassa, Kenya – 2.05.27
På damsidan blev det en stenhård spurtuppgörelse där etiopiskan Atsede Baysa lyckades hålla undan för kenyanskan Rita Jeptoo hela vägen in över mållinjen. Videoklippet nedan har lite dålig ljudnivå men man ser ändå målkampen.

View more videos at: http://nbcchicago.com.

Segern tar Baysa upp på en delad plats i 2012-13 World Marathon Majors
Resultat – damer:
  1. Atsede Baysa, Etiopien – 2.22.03
  2. Rita Jeptoo, Kenya – 2.22.04
  3. Lucy Kabuu, Kenya – 2.22.41

Bäste svensk blev Thomas Josefsson och  bästa svenska dam blev Margareta Borring.

Långpass på 35 km

Idag är det en  månad kvar till New York City Marathon och igår körde jag mitt längsta träningspass inför loppet – 35 km. Inför mina tidigare marathonlopp har jag tränat som längst ca 32 km men i programmet jag följer stog det 33 km för två veckor sedan och nu alltså hela 35 km.

Efter jobbet igår drog jag på mig skorna och sprang små grus- och skogsvägar hem, transportlöpning är, i min mening ett av de bästa sätten att få in långa träningspass i vardagen ;-P

Fin damm

Fin damm längs vägen

powerbar

Väl urkramad Power Bar Lemon-Lime

Löpningen kändes lugn och fin, självklart blev jag trött men passet gav mig en bra värdemätare på att jag ligger bra i fas med träningen. Eftersom det hann bli relativt mörkt innan jag hann hem så blev tempot den sista biten inte så högt men jag tog mig hem på 3 timmar och 2 minuter inkl ett stopp på Rasta för att fylla på lite vatten.

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑