Energidrycken som kommer att serveras under New York Marathon är enligt tävlingsinformationen Gatorade® G Series Pro Endurance Formula™. Exakt den sorten är lite svår att hitta men enligt Gatorades hemsida bör det innebära Gatorade G Series Pro 02 Perform. Den finns att köpa på bl.a. Amazon och Wiggle och den kostar ca 100 kronor för en burk med pulver som ger fem liter. Jag köpte ett bundle-pack med en Team Sky cykelflaska.

Gatorade Pro Series Perform bundle

Gatorade Pro Series Perform & Team Sky bottle bundle

Om man har tänkt sig att blanda drycken direkt i en flaska så är det ett måste att använda en med stor öppning eftersom doseringsmåttet sitter i locket på burken och eftersom det är så stort så blir det lätt att man spiller lite. Har man väl fått i pulvret i flaskan så blandar det sig snabbt med vatten och det är ingen risk för att det ska bli klumpar i drycken som blir starkt gul.

Blandad Gatorade Pro Series Perform

Blandad Gatorade Pro Series Perform

Smaken är god men något ”pulvrig” och ja – efter att ha suttit i vätskebältet under 20 km löpning bör det ha blandat sig ordentligt.

Effekten av drycken tycker jag är bland de bästa jag har provat. Under flera av långpassen när jag har haft med mig den har det bara dröjt några minuter innan jag har känt av effekten i lårmusklerna. Det bådar gott inför loppet i New York där den kommer att serveras, i princip varje mile. Gott om vätskekontroller med andra ord.

Efter loppet finns det god chans att en burk med Gatoradepulver kommer att vara ett återkommande inslag i mitt skafferi.

Har du några åsikter om Gatorades energidryck eller tips på någon annan bra dryck? Tveka inte att lämna en kommentar i fältet nedan.