Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: november 2017

Sju Sjöars led

Sju sjöars led

Sju sjöars led är en vandringsled som, precis som namnet antyder passerar sju sjöar på vägen mellan Södra Härene, norr om Vårgårda och Grästorpasjön i Fölene utanför Herrljunga.

Leden är 12 km lång och en punkt-till-punkt led, dvs den är inte en rundslinga.

Leden är uppmärkt med orangemålade trästolpar. Stolparna sitter tätt och är lätta att se. Det enda konstiga och dåligt uppmärkta stället är efter ca 9 km från Södra Härene, där en orange pil pekar åt vänster men det sitter en orange stolpe en bit åt höger. Här går leden ihop med en annan led från Fölene och härifrån är markeringen orange/vit. I november 2017 pågick en skogsavverkning här och det kan vara anledningen till den konstiga markeringen.

Leden går mestadels på väl upptrampad stig, skogsväg och en del grusväg. Bitvis är det relativt tekniskt och även väldigt lerigt under de regniga årstiderna.

Den ena start/slutpunkten är på en gård i Södra Härene. Tag höger avfarten efter Jättakullen, Skandinaviens största hällkista, efter fartkameran om du kommer söderifrån. Följ grusvägen ca 100 m, parkering och startpunkt ligger på första gården till vänster.

Den andra start/slutpunkten ligger vid Grästorpasjön i Fölene och hur man tar sig hit med bil vet jag inte eftersom jag bara kommit från andra hållet och vänt här. Vid sjön finn det flera kortare leder och en fin rastplats med grill- och badmöjligheter.

Här finns en Stravarutt från Södra Härene, där går även att ladda ned en GPX-fil.

Här finns en Stravarutt för sträckan från Fölene. Där går det även att ladda ned en GPX-fil.

Det här inlägget är ett i en serie om att springa på vandringsleder i Västergötland som samlas under taggen Springa i Västergötland.

 

Ian Corless – Extrem Löpning

Boktips Extrem Löpning av Ian Coreless

Ultra, trail och skyrunning

Nu har Ian Corless fina bok Running Beyond kommit på svenska och fått titeln Extrem Löpning.

Boken är ett givet Julklappstips till alla som håller på med någon form av löpning. Den finns att köpa på bl.a. Ginza.se.

Så här beskriver baksidestexten boken:

[quote]Att springa, fort och långt, handlar om att göra en resa, – oavsett om ditt äventyr utspelar sig på vindlande spår längs bergstoppar, i intensiv ökenhetta, utmed steniga stigar, eller bara på din vanliga runda. Ultralöpning pressar ben, hjärta, lungor och inte minst viljestyrka till det yttersta. Ian Corless har rest runt jorden för att dokumentera de fantastiska banorna och den oerhörda skönheten i världens mest ikoniska ultralopp. Den intensiva, fysiska sporten skildras i en samling otroliga fotografier – från den svåra och tekniskt utmanande banan genom Grand Canyon till de snötäckta bergstopparna i Dolomiterna. Varje lopp presenteras med kartor och fakta, och bokens slående vackra bilder fångar tävlingarnas action och drama – och de män och kvinnor som deltar och presterar. Dessutom innehåller boken exklusiva intervjuer med legender inom ultralöpning som Kilian Jornet, som även skrivit förord till boken, Anton Krupicka och svenska Emelie Forsberg. Sportens stjärnor berättar om de tekniska utmaningarna och de emotionella upplevelser som kommer av att springa uthållighetsdistanser på extrema höjder. Extrem löpning är en hyllning till ultrasporten. Den är en inspirationskälla för alla som någonsin drömt om att springa längre och fortare – och utforska världens mest natursköna och prövande lopp.[/quote]

Altra Torin 3.0

Altra Torin 3.0

Torin, som är Altras populäraste modell för väglöpning har nu kommit i version 3.0.

Torin 3.0 behåller mycket av det som gjort 2.5 så populär men man lägger till en lite mer ventilerad ovandel.

Skon är ett bra val för dig som vill gå hela vägen ned till zero drop men ändå behöver en hel del dämpning. Torin passar väldigt bra med formgjutna inlägg. Yttersulan har bra slitage ytor. Mönstret i sulan gör att den uteslutande passar för väg, det är inget jag skulle ge mig in i skogen med.

Fakta Altra Torin 3.0

  • Vikt: 238 g (Herr US 9)
  • Stack height: 28 mm under hela foten
  • Droppet blir alltså 0 mm
  • Pris: 1699 kr

Altra Torin 3.0 finns att köpa på SevenSports.se.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, YouTube eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑