Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: februari 2018

Skechers GOrun Ride 7 – En snabbkoll

GOrun Ride 7 ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Det var den allra första modell vi tog hem i lager i vår nyöppnade webshop för ca fyra år sedan. Då var det version 3 och nu är Skechers uppe i version 7.

De senaste åren har Ride haft lite svårt att hitta sin position i Skechers kollektion med en del nya modeller. Inför den nya version 7 så har Skechers valt att höja dropet från 4 till 6 mm och man har gjort den till en mer traditionell mängdträningssko. Ett bra drag enligt mig och nu har Skechers en riktigt bra löparsko som passar en större mängd löpare än tidigare modeller som främst riktat sig till relativt drivna och starka löpare.

I videon nedan går jag in på detaljerna.

Skechers GOrun Ride 7 finns att köpa på SevenSports.se

Följ Joggingskor.nu på Facebook, YouTube eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Lopprapport Kortvasan – Upplevelselöpning i skidspåret

Kortvasan

Kortvasan

Jag har i tidigare inlägg skrivit om mitt skifte av fokus från att jaga tider till att uppleva löparglädje. I årets första lopp som var ett skidlopp tog jag det ytterligare ett steg.

Min son har alltid gillat att åka längdskidor och han verkar ha ärvt sina föräldrars uthållighetsförmåga. Han har sedan länge dömt ut barnklasser på diverse lopp som ”för korta”. Vi har under ett par år haft siktet inställt på Kortvasan. Även om han redan förra året hade åldern inne så valde han att avvakta till i år, då vi stod på startlinjen. Dessutom hade vi glädjen att få ha med mamman i familjen.

Förberedelserna inför loppet har varit allt annat än bra. Jag har dragits  med en ovanligt seg förkylning och med en vecka kvar till start blev även grabben sjuk. In i det sista var det osäkert om vi skulle kunna komma till start.

Kortvasan

Kortvasan

Väderprognosen hade lovat vinterväder och 6-7 minusgrader. Även om det var kallt innan start så var det ett bra väder att åka skidor i. När vi släpptes iväg från startfållan kunde vi åka på bra, småprata lite och uppleva loppet tillsammans. Det är en extra fin känsla att komma in till de klassiska kontrollerna längs Vasaloppsspåret. På Kortvasan är det Oxberg, Hökberg och Eldris som man passerar.

Sista milen in mot Mora märktes det att förkylningen började ta ut sin rätt. Både genom att det extra trycket i armarna saknades och att de sista veckornas träning hade uteblivit.

Längs spåret passerade vi (och passerades vi) av flera åkare där jag tydligt kunde se att det var flera som tänkt likadant som oss. Ung och gammal, barn och föräldrar. Man åkte ihop och delade upplevelsen och utmaningen.

Det är något jag verkligen rekommenderar alla.

Jag har tidigare åkt både Vasaloppet och Halvvasan och varit imponerad av arrangemanget. Likadant i år. Vasaloppsorganisationen har en välsmord logistik som gör att deltagarna kan slappna av och njuta av loppet.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, YouTube eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

 

Salming Running våren 2018

En genomgång av de nya löparskorna från Salming våren 2018

Nu kommer årets kollektion av löparskor från svenska Salming. Förutom den helt nya trailskon OT Comp (som inte kommit ännu) är det mest småjusteringar och färguppdateringar som gäller. Till stor del beror det på att Salming tycker sig ha hittat en bra line-up med flaggskeppen enRoute och Trail5 som man ger ytterligare en säsong.

Salming Distance6

Först ut är den enda modellbeteckningsuppdateringen och det sjätte versionen av originalet, Distance som var med och gjorde Salming populär bland drivna löpare. En liten justering av Skeleton-mönstret som används för att låsa fast skon på foten.

Salming Distance6 Dam

Salming Distance6 Dam

Salming Distance6 Herr

Salming Distance6 Herr

enRoute2

Förra vårens stora lansering från Salming, enRoute behåller mellansula och underdel men samtidigt har man gjort justeringar på ovandelen. Man har flyttat bak skelettet så att tåboxen öppnar upp sig och blir rymligare samtidigt som det får effekten att skon sitter säkrare runt hälen. En märklig detalj som gjorde mig förvirrad är att man inte fått med uppdateringen av namnet på varken skon eller skokartongen. Där står det fortfarande enRoute men jag har dubbelkollat med Salming och det är enRoute2 som är det officiella namnet.

Salming enRoute Dam

Salming enRoute2 Dam

Salming enRoute Herr

Salming enRoute2 Herr

På bilderna nedan ser man den uppdaterade skeleton och att man gjort skon lite smalare. Normalt brukar jag lovorda bredare skor men som du kan läsa i min test av enRoute 2017 så är den alltför bred över vristen och mellanfoten. Det verkar man nu alltså ha åtgärdat. Jag ser redan fram emot att testa den nya modellen för att se hur man lyckats skapa en sko som sitter fint på foten.

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

enRoute2 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

Salming Speed6

Speed6, som kom i ny version i höstas har fått en ren färguppdatering i det reflekterande ovandelen.

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Trail5

Sist men definitivt inte minst kommer det nya färger av Trail5, Salmings testvinnande trailsko som jag sprungit väldigt mycket i. Läs min test av Salming Trail5 här.

Salming Trail5

Salming Trail5

Det här inlägget görs i samarbete med min butik, SevenSports.se.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, YouTube eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑