Jag vill  ju bara se bra ut naken av Jonas Coltng

Jag vill ju bara se bra ut naken av Jonas Coltng

Jag har läst Jag vill ju bara se bra ut naken av Jonas Colting.

Boken har några år på nacken, den kom ut 2005, men den är fortfarande helt klart relevant om du är intresserad av träning och kost.

Jonas Colting är en av världens bästa triathleter och en av Sveriges mest vältränade personer. Han har haft en träningsnivå på ca 40 timmar under 15 års tid. Att hålla sig hel och frisk under så lång tid gör att hans råd får trovärdighet. Han är även känd för att säga vad han tycker och han gör det ofta på ett utmanande och inte alltid på ett helt PK sätt. Jag tycker att det är uppfriskande och kul med hans frispråkighet.

Titeln på boken – Jag vill ju bara se bra ut naken – är bara den utmanande och provocerar en del som tolkar den som ytlig. Dom har troligtvis inte läst boken.

Boken är grundlig samtidigt som det är en lättläst genomgång av hur man ska tänka om man vill ha en långsiktig plan med både träning och kosthållning. Colting förklarar varför han anser att fokus bör ligga på lågintensiv träning och kosten bör baseras på naturliga råvaror som tillagas från grunden. Han ger enkla råd och till och med listor på vad du ska stoppa i kundvagnen i mataffären och hur du lagar till det på ett enkelt sätt. Samtidigt får du listor på vad du med fördel kan hoppa över att köpa.

Texten i boken blandas upp med en hel del ”Fantastiska fakta” som inte alltid är helt relevant men det lättar upp boken.

Jag ska inte gå in mer på innehållet i boken men jag rekommenderar den till alla er som har något som helst intresse av träning och/eller sund kosthållning. Till priset av en fika på stan får du enkla tips som kan ge dig en hälsosammare vardag. Oavsett om ditt mål är att klara en Ironman eller att bara se bra ut naken.

Boken finns att köpa online hos bland annat Adlibris, Bokus & Ginza.

Mer information om Jonas Colting finns på: http://www.colting.se/