Efter förra veckans influensa har det varit väldigt lugn träning denna veckan. Det började med två välbehövliga vilodagar och på onsdagen hade vi planerat in en sportlovsdag i Ulricehamn men eftersom hela familjen fortfarande var mer eller mindre hängig blev det bara en timmes lugn skidåkning på golfbanan, där hälften av tiden gick åt att sätta fast dotterns skidor som hela tiden lossnade.

Under helgen har jag varit på spa och där har jag haft chansen till lite alternativ träning men jag inledde helgen med ett onödigt långt långpass. Jag hade tittat lite snabbt på Google Maps och hittat en runda från hotellet som verkade bra och eftersom jag var väldigt sugen på att ge mig ut och testa mina nya DS Trainer 18 tittade jag inte så noga och det slutade med en runda som blev nästan 18 km, ungefär en mil längre än vad jag hade tänkt som första löppass efter sjukdomen. Energin tog helslut och de sista kilometerna påminde mest om sista milen på ett marathon.

Jag kom dock förbi flera fina platser på vägen:

broby

mariedal

Efter löpningen testade jag på något nytt: ljusterapi. Lite suspekt med ca 20 personer i solstolar i ett rum med starka lampor men en timma motsvarar ca 20 minuter i sommarsolen och jag somnade väldigt skönt till inspelat vågskvalp och fågelkvitter.

Middagen på kvällen var också mycket god:

scampi

Efter frukosten idag hade jag bokat in mig på ett enkelt pass med Hatha Yoga och det var skönt att sträcka ut lite efter långpasset igår. Väl hemma tog jag mig ut på en halvtimma lätt jogg.

En avslappnad avslutning på veckan gör mig redo inför lite mer distanslöpning under veckan som kommer.