Två glada mjölkdrickare

Två glada mjölkdrickare. Jag t.h. min kollega Roger t.v. Foto: Marita Svensson

I år var mitt artonde raka Göteborgsvarv så det mesta går på rutin och det finns egentligen så mycket att säga om loppet. Välorganiserat lopp som lyckas få närmare 60 000 pers att ta sig runt i Göteborg. Och som vanligt – fint väder, i år dessutom västlig vind som ger skön medvind på Hisingen.

Egentligen hade jag velat satsa på sub 1:30 men efter Heleneholms Marathon och Equmenialoppet har mina hälsenor/vader sagt ifrån och jag har inte fått in något flyt i löpningen så jag hade skruvat ned målet lite till att försöka springa någorlunda kontrollerat fort och ha kul men ändå springa OK fort.

Nyckeln till att lyckas med det är att inte dra på och dras med i Slottsskogen. Det gick bra och med medvinden på Hisingen så lyckades jag hålla en snittfart på ca 4:17. Efter ca en mil så fick jag rejäla problem med blåsor på vänsterfoten. Under ett par kilometer gjorde varje varje steg ont. Som tur var gav det med sig uppför Götaälvbron men jag har en del fotvård att ta hand om…

I mål på 1:32 matchar halvmarapasseringen i Malmö för en månad sedan vilket jag är nöjd med med tanke på fotproblemen och att jag kunde springa med glädje ända in i mål. Det jag tar med mig är att jag behöver jobba ytterligare med styrka och lägga in mer backpass i min träning.

Göteborgsvarvet 2015

Göteborgsvarvet 2015