Inför 2016 gjorde Göteborgsvarvet flera förändringar. Dels flyttar man nummerlappsmässan från Friidrottens hus vid starten in till Svenska Mässan, dels har man omarbetat vissa av loppen och numera finns det lopp från tisdag till söndag i det som numera kan kallas Göteborgsvarvsveckan.

Först ut är ett nytt lopp – Trailvarvet.

Helt nytt är det egentligen inte eftersom man tydligen tagit stora delar av StavVarvet och gjort om det till ett Traillopp.

Starten går från gräsmattan mellan Villa Belparc och Björngårdsvillan inne i Slottskogen ut över bron över Dag Hammarskjöldsleden och in i Botaniska Trädgården. Genom Botaniska springer man in i Änggårdsbergen. Där springer man en slinga för att sedan komma tillbaka samma väg genom Botaniska och gå i mål i Slottsskogen.

Höjdprofil Trailvarvet

Höjdprofil Trailvarvet

Direkt när loppet annonserades ut anmälde jag mig. På något sätt tyckte jag att det var en bra idé att springa två lopp på samma vecka. Nu när det väl var dags och jag dessutom knappt har sprungit på två veckor var jag inte lika övertygad innan start.

Planen innan loppet var att gå in för att ha kul och inte gå för fullt och dessutom hålla igen i nedförsbackarna för att inte riskera att anstränga gåsfoten i knät. Jag tycker att jag lyckades bra inledningsvis. Även om jag drog på en del i början så var det kontrollerat och väl inne i backarna så slog jag av lite för att inte dra på mig för mycket mjölksyra. Efter ca 4 km kände jag att det började ta emot och framförallt var det magen som protesterade efter ytterligare en bit kom Stenbacken, en 100 m lång backe med mycket och svårsprungen sten.

Stenbacken - Ängårdsbergen

Stenbacken – Ängårdsbergen

Foto: Göteborgsvarvets Pressmeddelande

Efter det slog jag av lite men då blev jag ifattsprungen av en gammal studiekompis som gjorde att jag tryckte på ytterligare en stund tills vi kommer över den högsta punkten som ligger 100 m.ö.h. Ner därifrån försökte jag dra på men märkte snart att avsaknaden av tuffare träning sätter sina spår.

Jag lyckades ändå komma in i mål på sub 50 minuter och blev placerad på 75:e plats. Det är jag nöjd med och har lite potential att förbättra mig nästa år.