Fyra plusgrader och regn på tvären är ett bättre element för Craft ER Light Jacket.

Jag har testat Craft ER Light Jacket, en jacka vill gilla men som jag inte blir riktigt klok på.

Craft ER Light Jacket

Craft ER Light Jacket

Som jag skrev tidigare i höstas började jag en test av Craft ER Light Jacket redan i september men då var det alldeles för varmt för jackan. Nu på senhöst och tidig vinter så finns det chans att testa kläder som kan passa bra när det är riktigt grisväder. Jag har plockat fram jackan ur garderoben igen för att se om regn på tvären och fyra plusgrader är bättre väder för den än vad fina höstdagar var?

Svaret är Ja, bättre men ändå inte helt rätt. ER Light är en jacka som har täta vindpaneler och är vattenavstötande. Det innebär att den på vissa delar, som bröst och armar är helt tät för luft – både det som vill in men också det som vill ut. Samtidigt är den inte helt vattentät. Visst regnet går inte rakt igenom men är man ute en timma i regn så blir man blöt. Det ställer stora krav på vad man har under jackan och för att hålla värmen när det är regn och temperaturen närmar sig nollgradigt rekommenderar jag någon form av ull som gör sig av med svett och regn.

Jag vill verkligen gilla denna jackan men jag har svårt att komma på ett riktigt användningsområde. Den håller inte regnet ute men behåller svett och regn på insidan.

[box type=”note”]Jackan som jag har testat är ett privat inköp och recensionen är alltså helt oberoende från återförsäljare eller tillverkare.[/box]

Läs fler tester på löparkläder, skor och prylar här.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, Instagram och Twitter för att hålla koll på guider och tester på löparskor och andra löparprylar.