Perfekt runt nollan

Jag har testat Craft Elite Run Wind Jersey. En flexibel löpartröja som är fullmatad med finesser och detaljer.

Craft Elite Run Wind Jersey

Craft Elite Run Wind Jersey

Elite Run är Crafts premiumkollektion och kläderna i denna kollektion är generellt, väl genomarbetade och håller hög, teknisk kvalitet. ER Wind Jersey är inget undantag.

ER Wind Jersey är, som namnet antyder, en tröja som ger bra skydd när det är blåsigt ute. Materialet i tröjan är Ventair X-wind, vilket innebär ett ventilerande material som andas samtidigt som det ger ett bra skydd mot vatten och vind. Framstycket har vindpaneler som fungerar bra.

Tröjan är flexibel och går att kombinera med klädlager under och över och den kommer bäst till pass när det är ett par grader över eller under fryspunkten. När det är 2-3 plusgrader räcker det med en t-shirt under. När temperaturen kryper ner runt nollan och det är frostigt så är en långärmad undertröja ett bra alternativ. Vid kallare temperaturer fungerar tröjan bra som ett mellanlager under en löparjacka. Det finns flera andningshål i armhålor och på ryggen. Dessa hjälper till att släppa ut värmen men om det är 4-5 grader eller varmare ute så blir tröjan för varm. Dragkedjan kan såklart öppnas för att ventilera bättre men jag upplever att den då ligger och slår mot bröstet.

Craft Elite Run Wind Jersey

Craft Elite Run Wind Jersey

Så långt är det mer eller mindre ett konventionellt löparplagg. Det som gör tröjan till något utöver det vanliga är detaljerna. Den mest iögonfallande är de inbyggda vantarna. En tunn tumvante med en öppning i handflatan. När vantarna inte används går dom bra att vika in i ärmen. Förutom det har tröjan en slits för löparklockan. En armficka för en liten musikspelare med en lösning för att hålla hörlurssladdarna på plats. På framsidan sitter en 3/4-lång dragkedja som gör att tröjan är lätt att ta på och av.

Integrerad tumvante

Integrerad tumvante

Vanten har en öppning på insidan

Vanten har en öppning på insidan

Öppning för löparklocka

Öppning för löparklocka

craft-er-wind-jersey08

Insidan av kragen

Allt detta sammantaget gör Craft ER Wind Jersey till ett av mina absoluta favoritplagg just nu. Det är nästan så att jag önskar att det blir en sval vår.

Jag har testat ER Wind Jersey från 2013 års kollektion. Vid ISPO 2014 vann den uppdaterade ER Wind Jersey AW 2014 pris för bästa ytterplagg i Performanceklassen.

Jag lyckades hitta tröjan på rea i somras för ca 400 kronor men riktpris är ca 1000 kr. Den finns att köpa på bl.a. Sportamore och CDON.

Mer information om tröjan finns på Crafts hemsida.