Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Asics Gel-Super J33

Asics Gel-Super J33 - Herr (T3S0N-0490)

Asics Gel-Super J33 – Herr (T3S0N-0490)

Asics Gel-Super J33 är en helt ny sko inom en kategori där det inte finns så många andra – Naturlig löpning med pronationsstöd. Det kan låta som en paradox men jag tycker det låter intressant. De flesta skor som räknas som flexibla och naturliga men ändå med viss dämpning som Saucony Kinvara/Virrata, Asics Gel-Lyte33 och Nike Free, är alla neutrala och saknar pronationsstödet som många av oss varit vana vid sedan tiden med tjockskor. Nu kommer alltså Asics med en sko som kan vara lösningen för oss som vill ha pronationsstöd men ändå vill ha en lätt och flexibel sko med lågt häl-till-tå drop.

Skon finns än så länge enbart i USA men den bör dyka upp i Europa framåt årsskiftet, om inte tidigare.

Asics Gel-Super J33 - Hälparti med det orangea pronationsstödet.

Asics Gel-Super J33 – Hälparti med det orangea pronationsstödet.

Gel-Super J33 rapporteras väga ca 224 gram (US 9) vilket är ungefär det samma som Adidas Adios 2. Enligt Asics har den ett häl-till-tå drop på 6 mm. Häl: 20 mm – framfot 14 mm.

Som namnet antyder så har skon GEL-dämpning i sulan och en mellansula i Solyte.

Ovandelen är tillverkad i ett stycke mesh som formas av någon typ av flexfilm. På de bilder jag sett av skon tycker jag det ser ut som det kan vara lite väl mycket flexfilm och att det finns en viss risk för att den kan bli för tät. De tester jag har läst hittills, t.ex. den här, sammanfattar skon som en mjuk och skön sko för kortare kvalitets- och fartpass.

[divider]

Jag kommer att köpa ett par när skon släpps i Europa så det bör komma en recension någon gång under vintern. Riktpris i USA är $100 så priset i Europa bör hamna runt 1000 kronor hos Wiggle och ytterligare ett par hundralappar i de svenska butikerna.

[highlight]Läs mer om hur du hittar Asics Gel-Super J33 i Sverige här.[/highlight]

 

Asics Gel-Super J33 - Dam (T3S5N-4001)

Asics Gel-Super J33 – Dam (T3S5N-4001)

Asics Gel-Super J33 - Dam (T3S5N-0104)

Asics Gel-Super J33 – Dam (T3S5N-0104)

Asics Gel-Super J33 - Herr (T3S0N-4790)

Asics Gel-Super J33 – Herr (T3S0N-4790)

t3s0n_4790-2

t3s0n_4790-5 t3s0n_4790-4 t3s0n_4790-3

6 kommentarer

 1. Felicia

  Finns på runners store att köpa!

 2. Jens

  Hej och tack för en bra sida.
  Jag har just beställt ett par Gel Super J33 men hade nog tänkt mig att jag skulle kunna ha dom som långdistansskor. I all text jag nu läser så beskrivs den som en sko för korta snabba distanser. Tror du att det är en dålig idé att ge sig ut på längre pass med dessa och tom sikta på att springa maran i dom? Vad tror du?

  • Johan Sävenstrand

   Hej Jens
   Det beror helt på hur stark du är i fötterna. Jag har sprungit ett par pass i mina Gel-Super J33 men har ännu inte sprungit längre än 10 km.

   Jag upplever att skon är väldigt lik Kinvara, då menar jag inte uppbyggnaden för fotisättning etc utan mer flexibilitet, vikt mm. Det finns löpare som kan springa marathon i skon men jag tror inte att jag kommer att ge mig på det.
   Lycka till och dela gärna med dig av dina synpunkter :-)

   /Johan

 3. Jens

  Hej Johan och tack för ditt svar,
  fick hem skorna igår och gjorde mitt första test med dem nu idag på lunchen och min känsla och intrycket efter ett enda litet pass på 7km är att det är en sko jag kommer trivas med. Bra känsla, lätt och smidig.
  Tidigare har jag sprungit mkt i Gel Kayano så steget från den blir ju ganska stort.
  Sen en tid tillbaka har jag dock sprungit mina terrängpass i fivefingers (upp till 12-13km som längst) och den löpningen har ju stärkt fötterna och också gjort att jag förändrat mitt löpsteg till att bli kortare med fotisättning mer under kroppen etc.
  Målet blir att köra maran i J33:orna men jag får väl utvärdera lite längre fram tex efter att jag haft dom på ett lite längre pass uppåt 23-25km.

  • Johan Sävenstrand

   Spännande utveckling. Det är ju en väldigt stor skillnad på Kayano och FiveFingers! J33 hamnar ju mitt emellan. Jag har haft mina J33 på pass upp till 12 km och det har känts i vaderna dagen efter.
   Viktigt med stretching efter dessa pass.

 4. Jens

  :-) Ja Fivefingers är ju mer eller mindre som att springa barfota förutom att man har skydd mot glas o liknande.
  Siktar på en 20-25:a på lördag m J33:orna får se hur det går..
  Ska tänka på stretchningen efteråt!

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑