Asics Gel Super J33

Asics Gel Super J33

Jag har testat Asics Gel-Super J33.

Gel-Super J33 är den nya modell som Asics har satsat mest reklamutrymme på under året och de inlägg jag skrivit tidigare om skon har genererat relativt mycket intresse och är bland de mest besökta inläggen här på bloggen.

Så intresset är stort men avd är det då för en sko?

Med Super J33 har Asics tagit fram en sko som samtidigt som den är flexibel, följsam och har ett relativt lågt häl-till-tå drop på 6 mm så har den ett visst stöd för pronation.

Just pronationsstöd och att man är marknadsledande i motionsspåren med modeller som GT-2000 och Gel-Kayano tror jag är en stor anledning till att Asics varit väldigt sena, om inte sist, med att haka på trenden om naturlig löpning med lite lägra och flexiblare skor som sattes igång på allvar av Born To Run-rörelsen. Förra året kom Asics med Gel-Lyte33 2 som var ett stort steg att möta konkurrenterna. I år kom en uppdatering av Gel-Lyte33 och nya Gel-Super J33. Båda dessa skor är väldigt lika i design och konstruktion så när som på pronationsstödet. Gel-Lyte33 3 är för neutrala löpare och Gel-Super J33 har alltså ett pronationsstöd i sulan.

Det märks tydligt att Asics tittat mycket på succén som Saucony haft med Kinvara. Känslan i skon tycker jag påminner en hel del om Knvara 3.

asics-gel-superj333

Super J33 Fluid Axis

Super J33 - röda partiet ger pronationsstöd.

Super J33 – röda partiet ger pronationsstöd.

Fakta

[unordered_list style=”tick”]

  • Vikt: 210 gram
  • Häl-till-tå drop: 6 mm. 25 mm – 19 mm.

[/unordered_list]

Omdöme

Gel-Super J33 är en väldigt mjuk, flexibel och skön sko. Jag har nu sprungit drygt 10 mil i skorna. Allt från distans via långpass till intervaller. Asics marknadsför skon som en sko att använda på sina fartpass och jag är beredd att hålla med. På korta intervaller på 3-500 meter kommer skon till sin rätt och fungerar mycket bra. På längre pass uppemot 15 km tycker jag personligen att den är lite ”för lite sko” för att passa mig. Jag vill gärna ha lite mer dämpning när jag är ute och springer längre än en timma.

Slutsats

Asics Gel-Super J33 är en skön sko för fart- och teknikpass upp till 12 km som passar dig som gillar Asics men vill testa en lite er flexibel och lägre sko än deras klassiska utbud. Den passar även dig som gillar Kinvara men som vill ha lite mer stöd.

[afp id=”756″]

Referenser

Mustafa Mohammed sprang marathon i Asics Gel-Super J33 i EM i Zürich 2014.

Läs mer om om Super J33 på Asics hemsida.

asics-gel-super-j33

[box type=”note”]De skor jag har testat är ett privat inköp och recensionen är alltså helt oberoende från återförsäljare eller tillverkare.[/box]

Följ Joggingskor.nu på Facebook, Instagram och Twitter för att få guider och tester på löparskor.