En förhandstitt på Bondi 6, Clifton 5, Evo Torrent och Evo Mafete

Jag har haft chansen att titta på Hoka One Ones kollektion för höst/vinter 2018. Modellerna beräknas finnas i välsorterade löparbutiker från augusti. Inlägget kommer att uppdateras med information om vikt, drop och liknande allt eftersom jag får fram den informationen.

Bondi 6

Stackheight: 33 mm häl / 29 mm framfot, 4 mm drop

Pris: 1899 kr

Kommer i augusti 2018

Den maxdämpade Bondi får en ny ovandel i ”Opne engineered mesh” och sulan får en förfinad Meta rocker för att enklare kunna rulla igenom löpsteget för en smidigare löptur.

Hoka One One Bondi 6

Hoka One One Bondi 6

 Clifton 5

Stackheight: 29 mm häl / 24 mm framfot, 5 mm drop

Pris: 1699 kr

Kommer i augusti 2018

På storsäljaren Clifton sker mest förändringar i ovandelen på Clifton 5. Färre överläg och en renare Open Engineered Mesh, samt att den ska vara aningen lite mer rundad i tåboxen för att ge lite mer plats för tårna.

Hoka One One Clifton 5

Hoka One One Clifton 5

Evo Mafete

Stackheight: 33 mm häl / 29 mm framfot, 4 mm drop

Pris: 1999 kr

Kommer i juli 2018

Evo Mafete är en ny stjärna från Hoka som är gjord för ultra trail. Förhandsversioner av skon användes av både Tim Tollefson (3:a) och Jim Walmsley (5:a) på UTMB 2017. Evo är samlingsnamnet på Hokas kollektion för tävlingsskor, där även skor som Evo Jawz och Tracer 2 ingår.

Massor av dämpning och yttersula i Vibram med 5 mm gummidubbar. Ovandelen är gjord i Hokas nya Matryx-material med kevlartrådar som ska säkerställa att skon hålls på plats på foten.

Hoka One One Evo Mafete

Hoka One One Evo Mafete

Torrent

Stackheight: 23 mm häl / 18 mm framfot, 5 mm drop

Kommer i augusti 2018

Torrent ersätter Speed Instinct 2 i Hokas Trailserie. Även den med Open Engineered Mesh med ett hållbart överdrag längs hela mellansulan. Passformen är mer generös än på Speed Instinct, som varit en av de smalare Hokamodellerna.

Hoka One One Torrent

Hoka One One Torrent

Napali

Stackheight: 29 mm häl / 24 mm framfot, 5 mm drop

Pris: 1499 kr

Kommer i vår 2018

Hoka One One Napali är egentligen Clifton 3 med en ny ovandel. När Clifton 4 kom så hade Hoka gjort om dämpningen en del i mellansulan, dom har gjort den styvare för att förlänga hållbarheten. Men med Clifton 3 som är supersuccé så hade man ändå en storsäljare man inte ville släppa helt utan tog fram Napali som bygger på Clifton 3s sula med en omarbetad ovandel. Ovandelen är breddad och omgjord för en bättre passform.

Hoka One One Napali

Hoka One One Napali

Mach

Stackheight: 24 mm häl / 19 mm framfot, 5 mm drop

Pris: 1799 kr

Kommer i vår 2018

Mach kommer redan våren 2018 och ersätter Clayton och tillhör Fly-serien hos Hoka med en mellansula i Profly som har en mjukare häl och ett mer responsivt material i framfoten. Yttersula i RMAT, lik Clayton 2. Ovandelen i en ren knitdesign som gör att skorna även fungerar bra på stan och After Run.

Hoka One One Mach

Hoka One One Mach

Speedgoat 2

Speedgoat 2 kom redan hösten 2017 och har bland annat blivit utsedd till Editors Choice för bästa löparsko av amerikanska Runners World.

Inför hösten 2018 görs en liten modifiering av skyddsfilmen som går runt skon så att den blir mer heltäckande på utsidan av tåboxen där den tydligen haft en liten svaghet.

Hoka One One Speedgoat 2 finns att köpa på SevenSports.se

  • Vikt: 278 g (US 9)
  • Stack height: 27,5 mm framfot/32 mm häl
  • 4,5 mm drop
  • Yttersula i Vibram MegaGrip
Hoka One One Speedgoat 2

Hoka One One Speedgoat 2

Challenger ATR 4

Challenger ATR 4 kom även den under 2017 och du kan läsa min test av Challenger ATR 4 här.

 

  • Vikt: 254 g (US 9)
  • Stack height: 24 mm/29 mm
  • 5 mm drop
  • Pris 1699 kr

Challanger ATR 4 finns att köpa på SevenSports.se

Hoka One One Challenger ATR 4

Hoka One One Challenger ATR 4

 

Tracer 2

Arbetet med att utveckla en ny, lätt vägsko för tävling drar ut lite på tiden för Hoka så Tracer 2 hänger med en säsong till.

Alla data i det här inlägget kan komma att ändras när skorna är klara för butiker. Bilderna i inlägget är på prover och färgsättningar kan komma att justeras.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, YouTube eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.