Skechers GOrun Strada

Skechers GOrun Strada

I veckan kom äntligen Skechers GOrun Strada. Jag skriver äntligen eftersom i min värld av löparskonörderi så har Strada varit nästintill mytomspunnen och releasedatumet har flyttats fram i flera omgångar.

Strada är den sko som de Skecherssponsrade elitlöparna Meb Keflizighi och Kara Goucher använder till sin mängdträning. Strada är en mer stabil sko än alla andra modeller i GOrun-kollektionen och det är helt klart den Skechers modell som motsvarar en ”Klassisk” löparsko.

Mellansulan är uppbyggd av två typer av Resalytegummi. Den vita är (se bilden) är den vanliga Skecherssulan som finns på alla GOrunmodeller. Den svarta är lite hårdare och lite större, det är dessa som ger stabilitet till skon.

Som alla Skechersmodeller har den en M-strike form på sulan som gör skon rundad undertill och hjälper till så att du landar lättare på mellanfoten och inte hälen. Häl-till-tå drop är 8 mm.

Lever den upp till hypen?

Jag vet inte ännu. Jag har hittills hunnit med tre löppass i skon och jag gillar den. Den kanske är lite väl hård men jag tror att den kan behöva springas in lite innan den mjuknar. Den har en skön uppbyggnad under hålfoten och den sitter skönt på min fot. Det är för tidigt att avgöra om den kan bli en arbetshäst att ta ut på vardagspassen men det verkar lovande så här långt.

Jag återkommer med en mer djupgående test om någon månad.

Skechers GOrun Strada finns att köpa i min butik – SevenSports.se. Som alltid får läsare av den här bloggen 100 kr i rabatt vid köp över 1000 kr. Använd rabattkoden joggingskor-100 .

[highlight]Jag har möjlighet att testa den här skon eftersom jag säljer den i min egen butik. Jag försöker vara neutral och ärlig i mitt omdöme om skon.[/highlight]

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Skechers GOrun Strada

Skechers GOrun Strada