Skechers GOrun Ride 3

Skechers GOrun Ride 3

Jag har testat Skechers GOrun Ride 3.

GOrun Ride 3 är den sko i Skechers Performance Divisions skoserie GOrun som fram till nyligen varit den modell som haft mest dämpning. Nu har visserligen GOrun Ultra kommit som har ännu mer dämpning men GOrun Ride behåller sin position i GOrun-familjen som den sko som påminner mest om en klassisk löparsko.

GOrun Ride 3 är tänkt som en mängdträningssko för den dagliga löpturen. Häl-till-tå drop är 4 mm men skon levereras med en medföljande innersula, Custom Fit Insole som Skechers kallar det. Med denna innersula blir droppet 8 mm och ger ytterligare dämpning. Även utan den extra innersulan är stoppningen mjuk och utformad så att det inte är någon risk för skav eller irritation. Jag har kört alla mina löppass med den extra innersulan. När jag packade upp skon och innan det första löppasset tyckte jag att innersulan verkade för stor och den veckade sig en del men när jag stoppade i foten och började springa i skon trycktes den ut jämnt och fint.

Skechers GOrun Ride 3

Skechers GOrun Ride 3

Det första som slår mig när jag tog på mig skon var hur lätt den var och hur mjuk den är. Skon väger ca 224 gram i storlek US 9.

Tåboxen är rymlig och trots att GOrun Ride 3 har byggts på en smalare läst än de tidigare versionerna så finns det gott om plats för tårna. GOrun Ride är klart bredare än de vanligaste modellerna från t.ex. Asics och Nike.

Det som är speciellt med Skechers GOrun-serie är den något rundade yttersula. M-strike som Skechers kallar det, vilket som står för att skon ska hjälpa löparen att hitta ett löpsteg där man landar på mellanfoten. Det fungerar verkligen bra. Jag har sprungit fyra pass i skon. Allt mellan 5 och 25 km och som man ser på bilden nedan har den bakre delen av hälen aldrig varit i kontakt med marken.

Skechers GOrun Ride 3 - M-strike & GOimpulse

Skechers GOrun Ride 3 – M-strike & GOimpulse

En annan speciell konstruktion i GOrun är de individuella runda GOimpulse enheterna som bygger upp yttersulan. De ger foten mer flexibilitet och rörlighet som leder till en mer naturlig löpning.

Dämpningen i sulan består av Skechers patenterade Resalytematerial som ger en mjukdämpning. GOrun Ride 3 är en av de mjukaste skor jag har sprungit i. Den går närmast att jämföra med Adidas Energy Boost. Trots mjukheten så har skon en bra respons från underlaget och det är en väldigt skön sko att springa i. Ovandelen är luftig och ger en bra ventilation och är ett klart bättre sommaralternativ än t.ex. Adidas Energy Boost. GOrun Ride 3 kommer att vara med i min skorotation under en lång tid framöver och med tanke på priset (rek. 999 kr) är det en väldigt prisvärd sko.

Som jag skrev i inledningen så har nu Skechers kommit med en sko som har ännu mer Resalyte – GOrun Ultra. Jag har ännu inte sprungit  i GOrun Ultra men planerar att testa den inom kort och det ska bli spännande att se hur mycket mer dämpning dom kan få in i en sko innan den tappar responsen från underlaget.

Skorna finns att köpa på SevenSports.

Photo 2014-06-11 18 31 49

Under sommaren och hösten kommer jag att testa flera av GOrun-modellerna. Följ Joggingskor.nu på Facebook, Instagram och Twitter för att hålla koll på tester och tips.