Det första löppasset – rätt ut i skogen

Jag springer mest på vägar. Asfaltsvägar, grusvägar, om jag har tillgång – cykelvägar och någon enstaka gång på skogsvägar. En av de saker som jag älskar mest med löpningen är avkopplingen när man har så bra kondition att man bara kan koppla bort all hets och stress runt omkring och bara låta benen och tankarna flyta på. Då finns det inget bättre underlag än ren och slät asfalt – man behöver aldrig fundera på var man ska sätta ned foten.

Det är inte så att jag inte gillar att springa i terräng eller på elljusspår, faktum är att de gånger jag ger mig av rätt ut i skogen, springer över en äng eller på stranden längs havet så tycker jag att det är riktigt kul och det är väldigt bra styrketräning. Även om jag bor på landet och har skogen in på knuten så blir det helt enkelt inte av särskilt ofta.

Av den anledningen har jag hittills heller inte unnat mig några trailskor. Det har hela tiden funnits minst ett par väglöparskor som jag hellre lagt pengarna på.

Nu har jag fått chansen att testa ett par skor från Karhu och när jag skulle välja modell för min test tittade jag först på deras Flow 3 Lite och Flow 3 Trainer. När jag hörde mig för lite bland andra skonördar så var det flera som frågade om jag springer terräng – i så fall rekommenderades jag att testa Karhus Trailskor.

Sagt och gjort – valet föll på ett par Karhu Flow Trail Fulcrum. Nu ska här springas terräng! Nåja, de flesta passen kommer kanske bli på grusväg men ambitionen är minst ett terrängpass i veckan.

Samma dag som jag packat upp skorna snörade jag på mig dom och stack direkt ut i skogen. Via ett par leriga och knaggliga skogsvägar kom jag fram till ”den riktiga” skogen där jag först sprang över ett hygge, över en bäck och sedan upp för en rejält brant backe. Efter det kom jag fram till en granplantering som är i stort behov av en gallring, där var det inte tal om något flyt i löpningen utan snarare att hitta en väg ut. Totalt blev passet på drygt fyra kilometer, ett av de kortare passen i år men det gav en hög puls och bra styrketräning.

I sådan här obanad terräng fungerar Karhu Flow Trail riktigt bra. Jag behöver inte fundera på vad som finns på marken, under skon. Jag är aldrig orolig för att underlaget ska slå igenom och jag har ett bra grepp hela tiden. Löpkänslan är svår att avgöra eftersom jag är ovan vid den här typen av löpning men den får jag återkomma till när jag sprungit lite mer i skon.

Karhu Flow Trail

Karhu Flow Trail

Det här är det andra inlägget i en serie om min test av Karhu Flow Trail Fulcrum. De tidigare inläggen i serien hittar du här:

  1. Video – unboxing

I nästa inlägg kommer jag att titta närmare på Fulcrumtekniken.

Jag har fått skorna utan kostnad från Karhu. Åsikterna i inlägget är mina egna.

Mer information om Karhu och deras sortiment av löparskor hittar du på karhu.com.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.