Diplomerad Löpcoach

Diplomerad Löpcoach

Under året som gått har jag utbildat mig till Löpcoach.

Utbildningen som hållits av Urban Tribes har varit uppdelad i två delar:

Steg 1 – Coacha grupper

Steg 2 – Coacha individer

Den första delen gick jag i somras och del två under hösten.

Utbildningen var väldigt intressant och givande. Den innehöll många olika delar: en del anatomi; teori om hur syret omsätts till energi i kroppen; hur olika pulszoner har olika effekt på träningen; löpteknik; löpskolning; spänstträning; styrka för löpare och framför allt hur man coachar löpare och hur man skriver träningsprogram för löpare.

Lärarna på utbildningen har lång erfarenhet och är mycket kunniga inom sina respektive områden. Förutom lärarna så har jag fått ett bra nätverk med många nya kompisar och kontakter att utbyta erfarenheter med.

Så vad kan jag nu då?

  • Jag kan coacha löpargrupper, vilket innebär att vi springer i grupp och har övningar löpteknik och någon typ av kvalitetspass.
  • Jag kan hålla personliga träningspass, där fokus framför allt ligger på löpteknik och att ta fram den typ av träningspass en klient behöver för att ta löpningen till nästa nivå.
  • Jag kan skriva träningsprogram som är anpassade på individnivå för löpare som kommit igång med löpningen och har ett mål att träna för. Nästa nivå är Avancerad programskrivning, där kommer jag att lära mig skriva träningsprogram för lite mer högpresterande löpare. Jag har inte bokat in den kursen ännu men hoppas kunna gå den under 2016.

Vad sak jag använda utbildningen till?

När jag först anmälde mig till utbildningen var det framför allt träningsprogramsdelen som jag var intresserad av. Dels tänkte jag att efter nästan 20 år som löpare borde jag kunna skriva mina egna träningsprogram, dels tänkte jag erbjuda träningsprogram här på Joggingskor.nu. Vad jag inte riktigt hade väntat mig var att jag skulle bli så inspirerad att hålla egna löparklasser och hjälpa andra att få ut mer av löpningen. Men det blev jag och under hösten och vintern har jag funderat på hur jag ska kunna få in löpcoachingen i utbudet och mitt livspussel med jobb, familj, egen löpträning, egen firma och allt annat roligt som jag vill få plats med i livet.

Som en start erbjuder jag nu personliga träningsprogram där jag utgår från löparens nuläge och lägger upp träningen under tre månader för att nå ett visst mål, t.ex. springa en mil, med avstämningar varje vecka. Dessutom har jag ett par standardprogram avsedda för de som vill komma igång med en kontinuerlig löpträning efter skada eller annat uppehåll.

Dessutom kan man boka in Personliga Träningspass där fokus ligger på löpteknik. Dessa PT-pass kommer jag att boka in i mån av tid.

Allra först ut blir något jag kallar LöparLördagar. Här bjuder jag in till gratis löpcoaching i grupp i två nivåer. Mer detaljer om dessa löparLördagar kommer i blogginlägg inom kort.

Anmälan sker via evenemangen på vår Facebooksida eller via epost till info (a) joggingskor.nu.

Är du intresserad av att få hjälp av mig som  löpcoach kontakta mig här.