IMG_4476

Just nu sitter jag på tåget hem – trött och glad. Inte ”Efter marathon trött och lycklig” utan snarare fullmatad och inspirerad.

Som jag skrev häromdagen har jag påbörjat en utbildning till Löpcoach och nu är steg 1 klart och jag kan titulera mig Löpcoach. Fullmatad med träningslära, löpteknik och coachingtips är jag inspirerad att ta min löpning vidare.

På kursens andra dag, som var fokuserad på praktik var det mycket löpskolning och löpteknik. Även om jag är medveten om de flesta delarna av löptekniken så blev jag  påmind om hur mycket jag har försummat att jobba aktivt med dessa delar under senare tid. Flytet som jag saknat de senaste veckorna kom i princip direkt när jag fokuserade på hållning och hela kroppens samspel i löpningen. Nu blir det till att nöta på tekniken under sommaren. Dels för min egen del och dels för att jag ska kunna lära ut det på ett bra sätt.

Kursen avslutades med löpstyrka och rörlighet. Verkligt bra övningar som jag ta till mig och även dom nöta in för att kunna förmedla. Faktum är att jag känner mig fräschare i benen efter nu, efter 3 mil på 2 dygn än jag gjort sedan Equmenialoppet.

Nu får jag låta allt jag lärt mig sjunka in ett tag och så får jag se hur jag kan omsätta coachandet i praktiken.

Fortsättning följer…

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att följa min resa mot en utbildad löparcoach.