lopcoach-20160213- - 4Under vintern och våren har jag haft något som jag kallat LöparLördagar en gång i månaden. Där har jag bjudit in alla som vill vara med att delta i löpklasser där jag coachar deltagarna.

Jag gick ut relativt ambitiöst och har bjudit in till två olika klasser varje gång:

  • Börja Springa – en pass för nybörjare som vill komma igång och där jag ger grundläggande instruktioner i löpteknik
  • Löparglädje – ett mer utmanande pass där vi kört backträning eller intervaller.

Båda passen har varit baserade på Urban Tribes olika träningskoncept vilket innebär att passen är kvalitetssäkrade och ger alla deltagare utmaningar på sin egen nivå.

Om jag ska vara helt ärlig så har inte nybörjarpasset varit någon större succé. Även om många varit intresserade så har det varit få som kommit.

Passet Löparglädje har däremot varit välbesökt och uppskattat och det har kommit till nya löpare varje gång. Många är grannar som bor nära men även deltagare som åkt en bra bit för att få vara med. Nu på lördag, den 9/4 kör jag vårens sista LöparLördag men det slutar inte där.

Nu går jag ett steg längre och erbjuder en komplett löpklass på 10 veckor.

Vi kör tisdagkvällar kl 17:30 och klassen håller på en timma.

Innehållet är även här baserat på samma koncept som Löparglädjepassen men jag kommer att komplettera de första passen med grundläggande löpteknik.

Klassen är för dig som vill inspireras, hitta nya upplägg och löprundor, samt höja glädjen i dina löppass. Det blir roliga intervaller där hjärta och lungkapacitet förbättras. Det blir även löpteknik för att hjälpa dig hitta ”känslan” när du springer. Passet är 60min och innehåller en uppvärmning, huvudpass och en nedvarvning. Alla deltagare kan jobba efter egen dagsform och nivå inom ramarna för passet. Det kommer att bli ett nytt upplägg varje vecka.

Anmälan sker via webshopen på www.sevensports.se.