IMG_3067.JPG
Inför loppet hade jag planerat att ligga på 4:37 så länge som möjligt för att göra ett försök på sub 3:15. Eftersom banprofilen hade ett par grymma backar, såväl uppför som nerför, sista 7 km så var jag väl medveten om att risken var stor för att krokna. Men lika bra att gå ut optimistiskt. Det blev nog nästan lite väl bra eftersom första 7 km, från centrala Helsingborg ner till Råå var helt platta och en tendens till medvind. Fram till halvmaran höll jag under 4:30.

Arrangörerna hade verkligen gått inför att visa upp hela Helsingborg och man sprang bland annat förbi Råå, Fredriksdal, Helsingborg Arena, Olympia, Ramlösa Brunnspark och Sofiero.
Loppets höjdpunkter var enligt mig när man sprang in i Helsingborg Arena som var nedsläckt med spotlights och fullt tryck på läktarna och när man sprang genom mysiga Ramlösa Brunnspark.

Backarna efter Sofiero, först ner till havsnivå och sen upp för Serpentinsvängen tog helt klart ut sin rätt på benen som hade avverkat 35 km. Underlaget längs vattnet dessutom mjukt och lite svårsprunget. Det tyngsta partiet var däremot efter backarna då det var lite smått motlut upp en bit förbi Sofiero innan det åter vände ned mot sundet och målgången på den fina strandpromenaden.
Här tappade jag sub 3:15 men Jag lyckades få en ett hyfsat flyt nerför och något som liknade en spurt.

Officiell sluttid blev 3:15:44 vilket innebär en putsning av mitt pers med nästan 5 min :-)
IMG_3061.JPG
I det stora hela var loppet välarrangerat med en fin inramning och chansen är stor att jag återkommer nästa år.

IMG_3066.PNG