Idag sprang jag Kretsloppet i Borås 21,1 km.

Jag har ju tidigare skrivit om att jag sprungit en del lokala lopp under våren. Ett lokalt lopp som jag inte sprungit tidigare är Kretsloppet i Borås. Det har helt enkelt inte blivit av och det har legat lite utanför min radar. När dom i år hade utökat sitt utbud med en halvmara som dessutom låg perfekt i kalendern med tre veckor kvar till Chicago Marathon var det inget att tveka på. Banprofilen på loppet såg dessutom mycket tilltalande ut för mig som gärna springer flacka banor och jag såg en möjlighet att göra en hyfsat bra tid.

Träningen under sommaren har gått mycket bra och jag satte nytt personligt distansrekord med över 37 mil i augusti. Den senaste veckan har dock varit allt annat bra med flera dagars halsont och under den påtvingade vilotiden eller strax efter har jag fått rejält ont i foten. Det är lite oroande för det sitter exakt på Plantar Fasciitis men jag tycker att det gör ont lite för mycket hela tiden för att det ska vara PF men de närmsta dagarna får utvisa hur allvarligt det är.

Inför start i loppet kände jag mig oviss om hur status på kroppen var.

Jag och grabben (som sprang 5 km) åkte in till loppet i bra tid men på något sätt lyckades jag ändå stressa till det så uppvärmningen blev bara några hundra meter innan det var dags för start.

Kretsloppet 5 km

Kretsloppet 5 km

Loppet började med en fin utförslöpa som höll i sig den första kilometern och efter en lugn start kom jag snart in ett bra flyt i ca 4-minutersfart, vilket var klart snabbare än jag tänkt mig men jag höll i det tempot eller ett par sekunder över loppet igenom.

Även om banan inte var kuperad så var den lite mer böljande än vad jag hade väntat mig och jag kunde släppa på i utförslöporna utan att egentligen slita hårt.

De sista kilometrarna innan mål gick på mycket gatsten som var väldigt hårt men jag hade bra tryck kvar i benen hela vägen in i mål.

Resultatet blev ett nytt personligt rekord på halvamarathon på 1:28:08 vilket är en putsning med ca en halv minut från Göteborgsvarvet 2006.

Kretsloppet 2016

Kretsloppet 2016

Innan loppet åt jag tre stycken Clif Shot Bloks och ungefär halvvägs in i loppet tog jag en Clif Shot. Det gav mig bra energi genom hela loppet.

Jag har haft lite beslutsångest för vilka skor jag ska springa i, i Chicago men för någon vecka sedan tog jag fram ett nytt, fräscht par Adidas Adios (första versionen) som jag kört ett par långa intervallpass i och även använde idag. Det är en mycket skön sko som håller ihop bra och efter dagens lopp har jag insett att det blir dom även i Chicago.

I övrigt körde jag med följande kläder:

Vad gäller foten så hade den en svacka mellan 12-16 kilometer sedan lyckades jag antagligen bortse från smärtan för nu efter loppet har jag rejält ont. Så nu får det i första hand bli rehab och ett par dagars extra vila så att den inte äventyrar loppet i Chicago.

ingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.