Göteborgsvarvet har en speciell plats i mitt löparhjärta.

Det var bland de första lopp jag sprang när jag började springa lite mer på allvar på 90-talet och jag har nu 18 raka Göteborgsvarv.

Det 19:e kommer att bli lite tyngre än vanligt eftersom jag då kommer att ha sprungit Trailvarvet ett par dagar tidigare.

Göteborgsvarvet presenterade igår ett antal nyheter inför Varvsveckan 2016 varav Trailvarvet var en. Ytterligare ett nytt lopp Cityvarvet presenteras samt att mässan flyttar till Svenska Mässan.

Trailvarvet är ett 10,3 långt terränglopp som går genom Botaniska Trädgården och upp i Änggårdsbergen. Jag vill minnas från min tid som Göteborgare och Mölndalsbo att det var rejält kuperad terräng. Inget att tveka på – lika bra att anmäla sig direkt. Mer info om Trailvarvet finns här.

Anmäld & klar

Anmäld & klar

Cityvarvet är ett ungdomslopp som startar vid Götaplatsen och går sista drygt 4 km in i mål och det går samtidigt som Göteborgsvarvet på lördagen. Bra idé men lite synd att man måste vara hela 14 år för att få springa. 11 år hade varit bättre enligt mig men det kan kanske bero på att det är en viss logistik att starta på ett ställe och gå i mål på ett annat. Mer info om Cityvarvet finns här.

Att nummerlappsmässan flyttar från Friidrottens Hus in till Svenska Mässan och samtidigt byter namn till Göteborgsvarvet Expo kan bara tolkas som att man satsar på att bli ännu större och vill ge mer utrymme för leverantörer och sponsorer. Bra att det blir större yta men jag undrar om dom har tänkt på alla som kommer till Göteborg samma dag som loppet och först ska snurra in i centrum för att få ut sin nummer lapp och sedan snurra vidare upp till starten och däremellan försöka hitta en parkeringsplats. Det verkar dessutom som att man INTE kommer att kunna hämta ut sin nummerlapp till Göteborgsvarvet under kvällen för Trailvarvet. Det tror/hoppas jag att dom kommer att ändra på.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.