På premiären av 21km-banan av Kretsloppet förra året satte jag nytt pers på halvmarathon med 1:28:08 trots att jag just skadat foten. Efter att ha återhämtat mig från skadan och ett par följdåkommor så har årets löpning mest bestått av en strävan att få kontinuitet och mängd i träningen.

Under den här tiden har jag haft som ett uttalat mål att sätta ett nytt pers på 1:27 på årets Kretslopp. Främst för att den tiden skulle ge mig chansen att försöka kvala in till New York City Marathon. Men i takt med att jag har ökat träningen har jag märkt att jag har svårt att få upp farten och insett att det målet skulle bli svårt att nå.

Starten i Kretsloppet. Foto: Maria Waxelius

Starten i Kretsloppet.
Foto: Maria Waxelius

På startlinjen var jag ändå redo att göra ett försök och gick ut hårt i ca 4:00 minutersfart. Det höll i ungefär en halvtimma innan jag fick ont i magen och jag fick slå av på farten för inte knäcka mig. En liten sänkning i fart gjorde stor skillnad och jag kunde driva på bra ändå och springa i mål på 1:31:48 vilket räckte till en 30:e plats.

 

Kretsloppet är ett bra arrangemang där 10 km-sträckan är den klart populäraste distansen men jag kan helt klart rekommendera halvarmathondistansen om du vill göra en bra tid. Det är bra och peppande publik inne i city men lugnt när banan går ut en bit från centrum.

Jag räknar med att springa nästa år igen och troligtvis kommer jag inte att kunna hålla mig från att trycka på för fullt från start igen :-)

Målgång. Foto: Maria Waxelius

Målgång.
Foto: Maria Waxelius