Råglannaruset 2016

Råglannaruset 2016 – Foto: NLT.se

Tävlingspremiär och shortspremiär samma kväll

Häromkvällen hade vi en personalaktivitet på jobbet jag inte kunde missa – Råglannaruset 5 km, ett motionslopp arrangerat av Främmestad IK med start och mål i den klassiska folkparken Råglannaparken.

Ända sedan Chicago Marathon i höstas har jag fokuserat på att komma tillrätta med mina PF-problem och, i princip enbart kört mängdträning som jag successivt ökat. Det är först de senast veckorna som jag har lagt ett pass/vecka med lite högra fart. Så inför loppet hade jag inga höga förväntningar på att kunna hålla uppe farten loppet igenom.

Jag satte upp ett mål på sub 22 minuter.

Efter att jag och min kollega bekantat oss med banan genom att springa den ett varv som uppvärmning insåg vi att den inte mätte fullt 5 km utan båda våra GPS-klockor visade lite drygt 4,7 km. Banan gick till stora delar på det lokala elljusspåret med avstickare på några fina stigar och gräsbeväxta småvägar.

De första två kilometrarna gick bra och jag kunde ligga på ca 4:00 fart utan större ansträngning. Men sedan började den uteblivna fartträningen att ge utslag.

Loppet igenom lyckades jag ändå hålla uppe hyfsad fart på den kuperade banan och snittade 4:11 i mål på 19:46. En tid jag är väldigt nöjd med.

Det jag tar med mig från loppet förutom den fina banan och glädjen i att springa små, lokala lopp att det finns hopp om att kunna få bra fart på benen igen efter en lång period med skadeproblem och tunga ben.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.