berlin-marathon-fri-fart

Fri fart a la Autobahn
Foto: Maufdi

Idag började jag mitt träningsprogram inför höstens Berlin Marathon. Eller egentligen började det igår men då var det vilodag så idag var det dags för det första löppasset.

Under året har jag kört Ulf Fribergs halvmaraprogram inför Göteborgsvarvet och även hakat på hans 10 km-program de sista veckorna innan Hallandsloppet och det har funkat väldigt bra. Jag har, peppar peppar, hållit mig skadefri och under båda loppen känt att jag har haft kontroll på benen och konditionen så nu känner jag mig motiverad för att ta mig an hans 12-veckorsprogram för marathon under 3:30 anpassat för Berlin Marathon den 29 september. Om jag klarar att uppfylla målet kommer det innebära nytt personligt rekord och Berlin bör vara en av de bästa banorna att ge sig på ett försök på en bra tid.

Första passet innebar långintervall på 2 x 10 min i en tänkt fart på 4:40 – 5:00 min/km. Även om det är den farten som ska hållas på Berlins gator så är inte det direkt vad jag kallar intervall och eftersom jag hade lite fart i benen drog jag på i ett tempo som kändes behagligt och det landade på 3:58 resp 4:07 på de båda 10 minutrarna. Med upp- och nedjogg inklusive koordinationslopp slutade det med knappt 11 km. Imorgon är det 10 km distans.

Härligt att vara igång inför loppet där jag kommer att springa med bland annat världsrekordhållaren!