För en tid sedan blev jag erbjuden att testa Wiggles egen löparkollektion dhb.

[box type=”note”]Kläderna som har testats i denna recension har tillhandahållits utan kostnad för test och recension. Wiggle och dhb har inte påverkat innehållet och åsikterna i recensionen är mina egna.[/box]

dhbs kännetecken är att det är ett lågprisalternativ inom träningskläder jämfört med flera av de mer etablerade märkena.

Jag har testat dhb Lehto 3 tum shorts, dhb Lehto långärmad t-shirt och en dhb Lehto vindtät löparjacka.

dhb Lehto långärmad t-shirt och 3 tums shorts

dhb Lehto långärmad t-shirt och 3 tums shorts

När man ska testa ett nytt märke är det svårt att veta vilken storlek man ska välja. Jag är normalt en small/medium på tröjor och jackor och medium på shorts och byxor. Jag valde att gå på medium rakt över.

Första intrycket när jag packade upp kläderna var att dom var väldigt välskräddade. Massor med detaljer, snygg design och dom sitter skönt på kroppen.

dhb Lehto, väldesignade kläder

dhb Lehto, väldesignade kläder

Tröjan, dhb Lehto, är slimmad i designen och sitter nästan tight. Är du i valet mellan två storlekar rekommenderar jag definitivt att ta den större.  Ärmarna på tröjan är långa och har ett inbyggt tumgrepp. Det gör att den fungerar likväl som ett mellanlager eller under en jacka som enda plagg på överkroppen en svalare vår/höstdag. Dock har tröjan ett problem och det är att materialet andas dåligt. Tröjan är mycket tätare än andra långärmade löpart-shirts som jag har och det märks genom att den inte transporterar bort fukten från armhålor, armveck mm. Här märker man skillnaden mot en dyrare tröja. Tröjan kostar ca 235 kr och finns att köpa här.

Jackan, dhb Lehto, är vindtät i frampartiet men har relativt stora nätpaneler på ryggen. Den är skön och följsam att springa i och den gör sig bäst i temperaturer mellan 5 – 10 grader. Den har ett bra fuktmotstånd men den utger sig inte för att vara vattentät och det är den inte heller. Man märker att dhb har sitt ursprung inom cykelkläder och både tröjan och jackan fungerar väl så bra på en cykeltur som på en joggingtur. Jackan kostar ca 475 kr och finns att köpa här.

dhb Lehto vindtät löparjacka

dhb Lehto vindtät löparjacka

Om tröjan är slimmad så är shortsen snarare tvärtom. Dom är väldigt rymliga. Den avgörande skillnaden på ett par bra och ett par dåliga shorts är, i mitt tycke innerbyxan och det är oftast inte förrän efter en mil som man märker om dom håller måttet. Här lyckas dhb Lehto bra, det finns ingen tendens till skav eller annan form av irritation. Shortsen kostar ca 175 kr och finns att köpa här.

dhb Lehto

dhb Lehto

Helhetsintrycket av dhb löparkläder blir lite blandat. Kläderna är väldigt väldesignade och välsydda med massor av detaljer som man annars bara hittar på klart dyrare modeller. Dom sitter skönt på men materialvalet i tröjan gör att jag inte kan ge full pott. Den är helt enkelt för tät för att vara en löpartröja. Jackan däremot är klart prisvärd och mycket bättre än många andra i prisklassen och shortsen är ett rent fynd.

dhb löparkläder finns att köpa hos Wiggle.

Om Wiggle och dhb

Wiggle är en av Englands ledande onlinebutiker för cykel och löpning. dhb är Wiggles eget märke som har kollektioner för cykel, löpning och triathlon. Man sponsrar proffslaget Wiggle Honda Pro Cycling Team som uteslutande använder dhb cykelkläder.