På vissa modeller, som till exempel Gel-Kayano är Asics väldigt konservativa och gör endast små förändringar från år till år. På andra modeller är det helt tvärtom. Gel-DS Trainer är ett bra exempel på detta.

Asics Gel DS-Trainer 17 sprang jag mycket i under 2012 och den gillade jag mycket. DS-Trainer 18 hade en tightare ovandel och jag kom aldrig riktigt överens med den, läs min test av DS trainer 18 här. När version 19 kom i början av året så hade man återigen gjort om ovandelen men den har jag inte sprungit i.

Asics Gel-DS Trainer 20

Asics Gel-DS Trainer 20. Foto: Jonas Buud

Nu börjar det dra ihop sig till 20-årsjubileum för DS Trainer och det dyker upp på Gel-DS Trainer 20 på nätet. Bla lade Jonas Buud ut denna bilden på Instagram för någon vecka sedan och från USA kommer det rapporter om att den har visats upp på skomässor. Återigen har man gjort om skon. Den här gången har även sulan fått sig en rejäl uppdatering. Man har ett nytt material där man ska ha gjort skon mycket lättare och jag tycker att den ser mycket snabbare ut.

Vi kan räkna med att DS-Trainer 20 kommer ut i butikerna runt årsskiftet. Fram tills dess är det fyndläge på DS Trainer 19. Bästa pris hittar du i tabellen nedan.