Brooks Ghost 7

Brooks Ghost 7

Jag har testat Brooks Ghost 7.

Det här blev en ganska kort test. Efter att mina Adidas Energy Boost blivit utslitna började jag leta efter en ny modell för distansträningen. Jag var ute efter en klassisk löparsko med ca 10 mm drop (Ghost 7 har 11-12 mm) och bra dämpning. Eftersom jag aldrig tidigare testat ett par Brooks föll valet, eller snarare ett av valen (jag har flera recensioner på gång ;-) ) – på ett par Brooks Ghost 7.

Tyvärr visade dom sig vara allt för stabila och framförallt hårda/oflexibla för mig så det blev bara totalt ca 5 mil innan jag insåg att det här inte är en sko för mig.

Synd för det är en av de absolut snyggaste skor jag någonsin testat.

Därmed inte sagt att skon är dålig – Brooks Ghost är en sko för dig som gillar Asics GT-2000 serien men vill testa ett annat märke för att få lite variation.

Efter att jag köpt skon har även Ghost 8 kommit ut på marknaden.

Specifikationer

  • Vikt – mina storlek 42 väger ca 285 gram på min analoga köksvåg
  • Tjocklek: Häl: 28 mm – Framfot: 17 mm
  • Drop: 11 mm

Ovandel och passform

Ovandelen på Ghost 7 är till största delen en luftig mesh. Strukturen i ovandelen består av en del flexfilm men framförallt av lite tjockare delar som håller ihop skor. Ovandelen andas bra och den sitter väldigt skönt på foten.

Skon har en hård hälkappa och mycket stoppning kring häl och vrist. Även tungan är ordentligt stoppad och snörningen är smidig.

Brooks Ghost 7

Brooks Ghost 7

Tåboxen är normalbred och tårna har helt OK med plats.

Storleksmässigt är den ”True-to-size”, det vill säga att jag har min vanliga 42 (US 8,5 – 26,5 cm) som är min standardstorlek.

Ovandelen är sammanfattningsvis mycket skön och hade det bara varit för ovandelen så hade det här varit en ny favorit i min skohylla.

Sula

Brooks-Ghost-7-3

Brooks Ghost 7

Enligt specifikationen är det 11 m drop på Brooks Ghost 7 men det märks inte. När man står i skorna sjunker hälen ned något i sulan, troligtvis beror det på att yttersulan är borttagen mitt under hälen. Det ger en mjuk känsla när man trycker ned hälen.

Mellansulan är gjord i Brooks DNS. Under hälen finns det två partier i olika blå nyanser som jag misstänker är olika hårdhet för att ge stabilitet i löpsteget. Brooks Ghost är klassad som en neutral sko.

Yttersulan är grov. Här finns det gott om gummi (Blown Rubber) att slita på. Och troligtvis är det här det går lite snett för mig. Övergången från isättningen till frånskjutet i löpsteget blir för stelt för mig och jag upplever att undersidan av min fot får jobba mer än vad den tycker om.

Troligtvis kan den mjukas den upp något om jag skulle ge den fler mil men jag har tyvärr märkt att den har blivit stående i skohyllan så därför lägger jag ut mitt exemplar i min löparloppis.

Sammanfattning

Brooks Ghost 7

Brooks Ghost 7

Jag skulle verkligen vilja gilla den här skon eftersom den är så snygg! Dessutom är jag övertygad om att den har en lång livslängd, så om jag hade kommit överens med den styva sulan så hade jag haft en arbetshäst under många mil.

Mycket skön ovandel men som sagt – för mycket och för hård yttersula för min smak.

[quote]De Brooks Ghost 7 som jag har testat är ett privat inköp och alltså helt oberoende från tillverkare och återförsäljare.[/quote]

Läs fler tester på löparkläder, skor och prylar här.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, Instagram och Twitter för att hålla koll på guider och tester på löparskor och andra löparprylar.

Hitta bästa pris på Brooks Ghost

I tabellerna nedan har jag listat de butiker som säljer Brooks Ghost. Om du handlar efter att ha klickat på någon av dessa länkar kan det hända att jag får en liten provision på ditt köp. Det ger mig möjlighet att fortsätta göra fler tester av löparskor.