Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Test 157 Funk löparshorts

157 Funk

157 Funk

Jag har testat ett par 157 Funk 2-in-1 löparshorts.

Det här är en snabbtest, vilket innebär att jag under ett par veckors tid har testat produkten under ett antal träningspass. Jag kan alltså inte uttala mig om hållbarhet under lång tid utan fokuserar på funktion, känsla och passform.

157 Funk 2-in1

157 Funk 2-in1

När jag träffade min fru Anna, som är från Ulricehamn, i slutet av 90-talet hade hennes föräldrar flyttat ut till en liten by utanför stan. Ungefär i samma veva hade det i grannbyn, Gällstad just öppnat en klädbutik som sålde märkeskläder till väldigt bra priser – Lager 157. Det här var före  Outletbyarna som Freeport och Barkaby hade börjat poppa upp utanför varje lite större stad runt om i Sverige och Lager 157 stod för något nytt som i alla fall jag inte hade sett i Sverige tidigare. Gällstad som ligger mitt i den svenska konfektionsindustrins hjärta med syfabriker i var och vartannat hus hade tidigare varit mest känt för ”Kärringarallyt”. Om jag minns rätt så innebar det att fabriker och grossister i byn öppnade en kväll i veckan så att hemmafruarna och tanterna runt om i Västergötland kunde köpa kläder och tyger till ett bra pris.

Genom åren har det sedan varit ett stående inslag att vi har åkt till Gällstad ett par gånger om året för att handla på såväl Lager 157 som de andra butiker som har växt upp runt om i byn. Inte minst butiken som säljer Crafts provkollektioner, där har jag gjort många fynd. Sedan vi fick barn har Lager 157 varit särskilt bra för att ladda upp inför skolstarter och liknande.

Jag har alltså följt butikens utveckling från att vid starten 1999 varit en outlet för märkeskläder till att bli klädernas motsvarighet till IKEA – snygga, enkla basplagg till riktigt bra priser.

För något år sedan fick jag höra att en av grundarna, Stefan Palm lämnat över det operativa ansvaret för klädkedjan för att helhjärtat satsa på uthållighetsidrott och längdskidsatsningen Lager 157 Ski Team.

När jag så nyligen såg att Lager 157 gett ut en egen löparkollektion, 157 Funk blev jag helt klart nyfiken – hur skulle man lyckas att kombinera det låga priset som rimligtvis måste innebära begränsningar i produktionskostnader med de höga funktionskrav som elitidrottare har. Nu har ju aldrig 157 Funk utgett sig för att vara en kollektion för elitidrott men vissa krav måste nog ha ställts om man sponsrar/driver ett av Sveriges bästa långloppsteam.

Härom veckan var vi i butiken och givetvis ville jag känna på löparkläderna. Dom kändes väldigt bra. Lätta och fina material och jag slog till på ett par 2-in-1 shorts och en löparjacka.

Jackan har jag inte haft något behov av ännu men shortsen har jag som sagt sprungit ett antal pass i nu.

I ett par 2-in-1 shorts har innerbyxan förlängts till ett par tights med ett par ”vanliga” shorts utanpå.

157 Funk 2-in-1

157 Funk 2-in-1

Innerbyxan i 157 Funk är bland det skönaste jag har provat. Lagom tight, sömmarna är vända utåt, dvs inga flatlock sömmar som orsakar skav. Bara mjukt och skönt, precis som jag tycker att det ska vara i ett par shorts. Muddarna på tightsen är gummibeklädda på insidan så att dom håller sig på plats utan att korva sig.

Ytterbyxan är väldigt lätt och är perforerad längs yttersidan för att ge bättre ventilation.

157 Funk 2-in-1

157 Funk 2-in-1

Byxorna är väl egentligen lite väl varma för högsommarlöpning men dom kommer definitivt att kunna vara med en lång bit in på hösten.

Med ett pris på 150 kr är det, i mitt tycke några av de mest prisvärda löparshortsen på marknaden och ett givet köptips.

157 Funk Saghro, som är det officiella namnet på shortsen finns att köpa på Lager 157.

[box type=”note”]Shortsen som jag har testat är ett privat inköp och recensionen är alltså helt oberoende från återförsäljare eller tillverkare.[/box]

Läs fler tester på löparkläder, skor och prylar här.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, Instagram och Twitter för att hålla koll på guider och tester på löparskor och andra löparprylar.

 

2 kommentarer

  1. Thomas

    Hur är storleken för shortsen?

    • Johan Sävenstrand

      Normal/standard skulle jag vilja säga. Jag kör medium på dessa och de flesta märken. Hyfsat lösa i midjan.

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑