ua-isomeric-test-6

Flaskan sitter som en handske så att du inte behöver hålla i den när du springer.

Jag gillar handhållna vätskeflaskor. Med handhållen menar jag att det inte bara är en ren flaska utan att det även är någon form av hållare som gör att den är enklare att bära med sig och gärna att det finns en liten ficka eller väska där man kan ha med sig lite energi eller värdesaker.

Fördelen med en handhållen flaska är, i mitt tycke att man slipper något som sitter fast på kroppen och slår eller spänner över magen. Jag har i och för sig väldigt liten erfarenhet av att springa med löparvästar än så länge men ett klassiskt midjebälte kan vara lite besvärligt.

Jag har tittat lite närmare på UltrAspires uppdaterade version av Isomeric 16.

16 står för 16 fl oz. Vilket enligt Google är lika 0,48 liter. Dvs i princip en halvlitersflaska.

Den första versionen av Isomeric 16 som kom för ett par år sedan var en minimalistisk variant som enbart var mesh och en rem att spänna över handen. Inga fickor eller liknande, det gick att klämma in en gel mellan meshen och flaskan men inget mer.

2015 års variant har blivit mer ombonad. På ena sidan av flaskan har den fått en dragkedjeförsedd ficka för plånbok eller mobiltelefon, på den andra sidan sitter en lite stretchficka dr det går bra att stoppa ned gel eller annan energi.

Dessutom är remmen som gör att flaskan sitter fast på handen fått en ordentligt bra uppdatering av sättet att spänna åt den.

Bilderna nedan jämför nya och gamla versionen.

ua-isomeric-test-7

Lätt

 

ua-isomeric-test-5

Nya modellen t.v. har en push/pull kork i stället för en twist

 

ua-isomeric-test-4

Mjukare mesh på den nya t.v.

ua-isomeric-test-3

Fick för gel t.v. den vinklade korken ger en mer naturlig vinkel när du springer och dricker

ua-isomeric-test-2

Elastiskt snabbspänne

ua-isomeric-test-1

Stor ficka med dragkedja

UltrAspire Isomeric 16 finns att köpa i min butik – SevenSports.se och kostar 329 kr. Som alltid får läsare av den här bloggen 100 kr i rabatt vid köp över 1000 kr. Använd rabattkoden joggingskor-100 .

Jag har haft möjlighet att titta närmare på den här flaskan eftersom jag säljer den i min egen butik och jag vill veta att jag säljer bra produkter. Jag vill dela med mig av det jag ser och jag försöker vara neutral och ärlig i mitt omdöme.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.