Asics GEL-KAYANO 22 HERR T547N_9093

Asics GEL-KAYANO 22 HERR T547N_9093

Inläggen om Asics Gel-Kayano brukar vara bland de mest besökta sidorna här på Joggingskor.nu. Jag har inte följt Asics så tätt under hösten och har missat att skriva om senaste versionen Gel-Kayano 22. Jag har inte känt på skon själv ännu trots att den funnits ute i butik ett par månader nu.

Så här säger Asics själva om nya Gel-Kayano 22:

[quote]– Det unika med GEL-KAYANO 22 är den nya ovandelen som är helt sömlös för att undvika skav och tryck, berättar han. Den nya ovandelen ger skon ett mer avskalat intryck och sitter lite som en strumpa runt foten med hjälp av de tre stabiliseringsbanden som är invävda i meshen. Mellansulan är densamma som i förra utgåvan, som uppdaterades med FluidRide 2.0 vilket gjorde skon 15 % lättare. Även hälkappan har en helt ny konstruktion och sitter stadigt om hälen. Precis som i tidigare utgåvor finns GEL-dämpning i både häl och framfot. [/quote]

GEL-KAYANO 22 DAM T597N_2601

GEL-KAYANO 22 DAM T597N_2601

År 1992 fick ASICS designer Toshikazu Kayano i uppdrag att ta fram en helt ny löparsko med mycket stabilitet och dämpning. Den första skissen av det som skulle bli GEL-KAYANO TRAINER gjordes på en servett efter en sen middag med designteamet, och eftersom Toshikazu Kayano varit förtjust i skalbaggar sedan barnsben fick yttersula och hälkappa ett mönster som påminde om just skalbaggar.
Sedan den första utgåvan 1993 har modellen varit en av ASICS allra mest populära skor, och utan att ge avkall på den så karaktäristiska stabiliteten har den utvecklats och förbättrats för varje utgåva. Toshikazu Kayano har hunnit med att designa många ASICS-modeller genom åren, men GEL-KAYANO har givetvis en särskild plats i hans hjärta.

Rekommenderat pris: 1800:-

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.