Asics MetaRun

Asics MetaRun

Asics lanserar nu Meta Run, en löparsko som enligt Asics själva är deras mest avancerade sko hittills. Det blir också deras dyraste – Rekommenderat pris: 2500:-

Så här säger Asics själva i sitt pressmeddelande:

[quote] ASICS presenterar märkets mest tekniskt avancerade långdistanssko

Fullmatad med fyra patent* och fem nya teknologier

Begränsad upplaga – endast 60 000 par i världen

För tre år sedan inledde forskarna på ASICS Institute of Sport Science en resa mot ett tydligt mål: de skulle skapa den bästa ASICS-skon genom tiderna.

Resultatet – MetaRun – finns i herr- och dammodell i utvalda butiker världen över från 18 november.

I MetaRun finns fem nya, banbrytande teknologier:

FlyteFoam: ett nyligen patenterat material. ASICS lättaste och mest hållbara mellansulematerial med organiska fibrer som ger dämpning utöver det vanliga.

AdaptTruss: nyligen patenterad, revolutionerande stabilitetslösning som är följsam och förstärkt med karbon.

Sluttande DUOMAX: mellansula i två lager som mjukt anpassar sig efter fotens rörelser.

Optimerad ovandel: nätmaterialet Jacquard Mesh i ett lager formar sig som en strumpa runt foten och MetaClutch – en utanpåliggande hälkappa med ett minnesskum som formar sig efter hälen.

MetaRun är utvecklad för att ge löpare på alla nivåer allt de behöver för att kunna prestera på topp från start till mål. Skon är utrustad med fem teknologier som anpassar sig efter varje löpares behov, och ASICS forskare har gått längre än någonsin för att maximera de fyra kärnfunktioner som är viktiga i en långdistanssko. Med MetaRun sätter ASICS nya normer med förbättringar på alla dessa områden. MetaRun har ASICS lättaste mellansula, ett stabiliseringssystem som kickar in när det behövs, en ovandel som sitter som en strumpa på foten, och dämpning som klarar stötar från första till sista steget.

”Som ledande inom löpning måste ASICS alltid ligga steget före. Vi gav vårt expertteam på ASICS Institute of Sport Science i uppdrag att utveckla en sko som spränger de befintliga gränserna och säkerställer företagets framtida framgångar. MetaRun är vår mest tekniskt avancerade sko genom tiderna och blir ett tydligt genombrott för ASICS. Jag är otroligt glad att teamet har satt ribban högre än någonsin för att sätta en helt ny standard för långdistansskor”, säger Motoi Oyama, President och CEO, ASICS Corporation.

Genomtänkt i minsta detalj – bäst i långa loppet Det var 2013 som Dr. Tsuyoshi Nishiwaki, Executive Officer och forskningschef på ASICS Institute of Sport Science fick utmaningen – att skapa ASICS bästa sko för långdistanslöpning. Uppdraget var utan begränsningar i tid eller budget, men med kravet att MetaRun skulle vara bättre än ASICS befintliga skor på marknaden vad gäller de fyra viktiga kärnfunktionerna för en långdistanssko: lättvikt, stabilitet, passform och dämpning.

Tidigare har det ofta krävts kompromisser när man maximerat någon av dessa funktioner. Dr. Nishiwaki och hans team finputsade varje detalj, från den patenterade mellansulan till den optimala placeringen av X-GEL. Med materialen som utgångspunkt och med obegränsad tillgång till den bästa utrustningen och med ledande experter att fråga till råds har teamet genomfört omfattande tester som lett fram till upptäckten av nya material och fem nyckelteknologier för att uppnå målet. I MetaRun balanseras de fyra kärnfunktionerna vilket ger en sko som saknar motstycke. Den nya modellen får högre poäng i samtliga av de fyra kärnfunktionerna i jämförelse med befintliga toppmodeller* från ASICS.

Lättvikt: Den lätta mellansulan i FlyteFoam – med inbyggda organiska fibrer – är ungefär 55% lättare än industristandarden, vilket bidrar till att minska skons vikt med 20 gram samtidigt som den ger både bättre dämpning och slitstyrka. Stabilitet: Den helt nya karbonförstärkta AdaptTruss-bryggan i två delar ger en progressiv och följsam stabilitet. AdaptTruss tillsammans med den sluttande DUOMAX-konstruktionen är MetaRun 28% stabilare i hälen och 15% stabilare i mellanfoten.

Passform: Ovandelen är optimerad med MetaClutch, en utanpåliggande hälkappa fodrad med ett minnesskum, och Jacquard Mesh, ett nätmaterial i ett lager som sitter som en strumpa runt foten. Dämpning: X-GEL är en hybrid-gel som med sin form och placering ökar dämpningen i hälen med 18%. ”ASICS har varit ledande i utvecklingen av löparskor ända sedan Kihachiro Onitsuka skapade den allra första Marathon Tabi-skon för mer än 60 år sedan. Sedan dess har vi arbetat hårt för att utveckla våra produkter. Varje ny sko ska vara lite bättre än den förra, så jag är stolt över det jättekliv vi tagit med MetaRun”, säger Dr. Nishiwaki. ”Framöver kommer MetaRun sätta standarden för alla ASICS produkter. Det här är bara början på den här resan”, avslutar han. Det finns endast 60 000 par i hela världen, och den begränsade upplagan kommer att ge löpare en exklusiv möjlighet att uppleva ASICS banbrytande teknologier.[/quote]

MetaRun finns att köpa världen över från 18 november.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

För mer information om MetaRun gå in på asics.com/metarun.

Asics-Meta-Run-6 Asics-Meta-Run-5 Asics-Meta-Run-4 Asics-Meta-Run-3 Asics-Meta-Run-2 Asics-Meta-Run-1