Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Test: Skruvdubbade löparskor

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

 

För ett par år sedan köpte jag en paket med MaxiGrip skruvdubb som man använder för att skruva i dubbar i sina vanliga löparskor. Då försökte jag skruva i dom i ett par väl använda Asics GT-2170 men det blev aldrig riktigt bra. Yttersulan av gummi var hård och det var svårt att få i dom ordentligt. När dom väl kommit i så kändes dom genom innersulan. Ingen höjdare helt enkelt. Det slutade med att jag skruvade ur dubben och Asicsskorna åkte så småningom i soporna.

Förra vintern tog jag in MaxiGrips skruvdubb i vår butik men det blev inte så mycket blankis den vintern så jag fick ingen anledning att testa dom igen. När det bara är snö så tycker jag att det funkar bra med ett par vanliga löparskor som har en hyfsat mjuk sula med bra mönster.

Efter nyårsnattens regnande krävdes det helt klart dubbar idag för att kunna få fäste på de ishala vägarna under årets första löppass. Så jag plockade fram mina MaxiGrip skruvdubbar igen och den här gången skruvade jag i dom i mina Skechers GOrun Ultra, dom har egentligen sett sina bästa dagar men jag kan helt enkelt inte sluta använda dom eftersom dom är så sköna. Sen jag fick mina problem med Plantar Fasciitis är det dom skorna jag använder mest. Både till vardags och till löpning.

Förutom att skorna är sköna så har dom två andra egenskaper som gjorde att jag valde dom för mina skruvubb: Mjuk yttersula, inget hårt gummi som man måste skruva igenom och en tjock sula, mindre eller ingen risk att skruvdubbarna går igenom in till foten.

Jag satte i fem st dubbar i varje sko, två under hälen; två under framfoten och en på utsidan mitt under foten. Det gav ett bra grepp. Jag kommer att komplettera med ytterligare en skruv under framfoten/tårna för att få ett bättre frånskjut, där släppte det ibland. I utförsbackarna vågade jag inte dra på för fullt även om det inte släppte tyckte jag inte att det var värt risken att chansa på ett träningspass.

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

Så från att ha varit tveksam så är jag nu mycket nöjd med mina ”nya” skruvdubbade skor och vinterväglaget kommer inte att hindra mig.

Följ Joggingskor.nu på Facebook eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

2 kommentarer

 1. Anders Pettersson

  Hej Johan tack för din analys.
  Själv har jag kört med bestgrip dubbar och upplevde att det var lite svårt att få i dom.
  Men när dom väl är på plats går det lätt att springa på blankis. Hade 10 dubbar per sko. Provar i år med 15 st.
  Kör på mina gamla asics 2110
  Men tror dom skulle funka ännu bättre på en trail sko.

  • Johan Sävenstrand

   Hej Anders
   Jag håller med dig om att dubbarna är svåra att få i på ”klassiska” löparskor med mycket gummi i yttersulan. Många nyare modeller av löparskor har ofta mindre gummi och man springer ibland direkt på dämpningslagret. Där är det klart lättare att få i dubbarna men det återstår att se hur länge det håller.

   Ha det gott!
   Johan

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑