Hoka One One Bondi 3

Hoka One One Bondi 3

Jag har testat Hoka One One Bondi 3 Tarmac.

Eller rättare sagt försökt testa. Jag har aldrig riktigt kommit överens med dom här skorna så dom har mest blivit stående men nu ska jag i alla fall försöka skriva ner några tankar om skorna.

Hoka One One var bland de första märken som kom med maxdämpade löparskor. Efter Born To Run-trenden med barfotalöpning eller tunna, platta skor kom det en rekyl där skotillverkarna tog det låga dropet från barfotatrenden men satte på en överdimensionerad sula med massor av dämpning.

Hoka One One var ett nytt märke som var med och lanserade den här maximalismtrenden. Jag blev såklart intresserad och köpte ett par Bondi 3 för ett bra tag sedan. Min första känsla var att skorna var tunga. Ungefär samtidigt som jag testade dessa skorna testade jag även Skechers GOrun Ultra som också och faller inom maximalismkategorin och GOrun Ultra är mycket lättare. Dessutom är dom bredare över tåboxen och passar mina fötter bättre. Totalt har jag bara sprungit drygt 3 mil i skorna.

Passformen på Hoka One One Bondi är relativt smal.

Hoka One One Bondi 3

Hoka One One Bondi 3

Ovandelen är mjuk mesh som hade varit väldigt skön om det bara hade varit den. Men utanpå meshen har man lagt ett lager av någon form av syntet/plast som är fint perforerad. Anledningen är troligtvis att man vill få en hållbar ovandel som det inte går hål på, vilket det lätt gör med ovandel i ren mesh men resultatet blir istället att skon ventilerar väldigt dåligt.

Efter att Hoka släppte Bondi 3 så har man kommit med flera nya modeller, varav många som är betydligt lättare än Bondi 3.

Skorna jag har testat här är ett privat inköp.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

 

Hoka One One Bondi 3

Hoka One One Bondi 3

Hoka One One Bondi 3

Hoka One One Bondi 3