Halvtidsavstämning

Karhu Flow Trail - Bra grepp i snö

Karhu Flow Trail – Bra grepp i snö

Som jag har skrivit tidigare så har jag just nu möjligheten att testa ett par Karhu Flow Trail. Testen kommer att redovisas i en serie inlägg och nu har det blivit dags för del fyra och tiden är kommen för en halvtidsavstämning.

Hittills har jag nu sprungit ca 50 km i skorna i varierad terräng. Jag har sprungit i ren skogsmark och ett par pass på ett kuperat, klassiskt kommunalt elljusspår där flisbädden för länge sedan lösts upp och gått ner i marken. Under de senaste dagarna har jag dessutom fått chansen att testa skorna i snö, is och allmänt halkigt vinterväglag.

De viktigaste faktorerna för ett par terrängskor anser jag vara att de ska skydda foten från vassa stenar och grenar och att de ska ha ett bra grepp på halt och löst underlag. Båda dessa klarar Flow Trail galant. På ren is biter dom inte men på alla andra underlag är det bra grepp och jag tvekar inte att sätta ned foten oavsett underlaget. Är det bara lite snö eller något annat löst så klaras vintervägen helt OK. Bra löpteknik där man landar mitten av foten hjälper också till att hålla sig på benen i den värsta halkan och där kommer Fulcrumteknologin till hjälp eftersom den hjälper foten till just den rörelsen. Som det känns nu kommer Flow Trail att bli mitt förstaval på vinterväglag de kommande månaderna.

Eftersom jag ännu inte har sprungit på ren grusväg eller asfalt som är mitt vanliga underlag har jag inte helt känt in löpkänslan och kunnat jämföra den med andra modeller.

Detta inlägg är del 4 i en test av ett par Karhu Flow Trail Fulcrum som är uppdelat i flera inlägg. De tidigare inläggen i serien hittar du här:

  1. Video – unboxing
  2. Första löppasset
  3. Fulcrum teknologin

I nästa inlägg kommer jag att titta närmare på yttersulan.

Jag har fått skorna utan kostnad från Karhu. Åsikterna i inlägget är mina egna.

Mer information om Karhu och deras sortiment av löparskor hittar du på karhu.com.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.