Gatorade G Series Pro

Inför helgens långpass hade jag laddat upp med tre barnkalas på ett dygn och en meny som mest bestått av hamburgare, chips och glass. Jag är mitt inne i träningsprogrammet för Berlin Marathon ville genomföra ett bra pass och var rädd för att gå slut på energi. Förutom en stadig frukost så tog jag en Gatorade G Series 01 Prime Pro ca 20 minuter innan jag gav mig ut. Med på passet var en flaska vatten och en flaska med Gatorade G Series 02 Perform som jag har testat sedan tidigare och efter passet väntade en flaska Gatorde G Series 03 Recover i kylskåpet.

Det är alltid svårt att testa energiprodukter eftersom man inte vet hur bra det hade gått om man inte druckit eller ätit den extra energin. Det man med säkerhet kan testa är att magen inte säger ifrån och hur man tycker att smaken och konsistensen är.

Gatorade G Series Pro 01 Prime som innehåller kolhydrater och B-vitaminer ska drickas ca 15 minuter före aktiviteten. Den levereras i en mjuk plasttub, liknande många energigelförpackningar och när den är tom är den helt platt. Jag testade Berry-smak och den smakar ungefär som stark saft.

Gatorade G Series Pro 02 Perform är ett pulver bestående av kolhydrater och elektrolyter som blandas med vatten till en sportdryck som ska drickas under aktiviteten. En mer utförlig test av drycken finns här.

Gatorade G Series Pro 03 Recovery är en färdigblandad dryck som består av protein och kolhydrater som ska drickas så snart efter träningspasset som möjligt.

Jag testade alltså hela serien i samband med ett långpass på drygt 2 timmar och jag hade inga problem med magen och jag lyckades hålla ett jämnt tempo under löpningen och kände mig hyfsat pigg hela vägen. Efter passet kände jag mig också pigg om än lite stel i musklerna. Som jag skrev tidigare så är det alltid svårt att veta hur bra det hade känts utan att använda produkterna men jag kommer i alla fall att använda dom igen.

Gatorade G Series finns att köpa här och här.