Ovansida och passform

Karhu Flow Trail

Karhu Flow Trail

Ovansidan av Karhu Flow Trail är gjord i en luftig mesh som är förstärkt i ett kryssmönster. Karhu själva kallar det för ”Anatomiskt skulpterad Air Mesh”. Kryssmönstret gör att skon känns hyfsat skyddande och de tunna lufthålen däremellan gör att skon andas väldigt bra.

Runt foten går ett svart slitstarkt och vattenavvisande parti. Jag kan tänka mig att om det enbart hade varit Air Mesh i hela ovandelen hade skon snabbt fått rispor i meshen som riskerat att skon gått sönder. Det har Karhu löst på ett, i mitt tycke, smart sätt. Partiet är som sagt också vattenavvisande och det är bra om man springer i fuktig terräng eller snö då det håller vätan ute. Det är inte fullt lika bra om man springer i riktigt blöt terräng med vattenpölar och bäckar efter som det vatten som då rinner in genom den luftiga meshen inte kan rinna ut ur skon utan stannar kvar och skvalpar som i ett badkar.

Karhu Flow Trail

Karhu Flow Trail

Ovandelen är rymlig, faktiskt lite stor för mina fötter. Allra bäst sitter den om jag kör med tjocka eller till och med dubbla strumpor. Det kan bero på att skorna som jag testar är ett halvt nummer för stora. När jag skulle välja storlek hade jag lite problem att tolka Karhus storlekstabell. Jag har i vanliga fall storlek 41,5 – 42 eller US 8 – 8,5 lite beroende på märke. Valet föll till slut på US 8,5 vilket enligt Karhu ska motsvara EU 41 eller 275 mm. Så här i efterhand hade det varit bättre med ett par US 8 men EU 40,5 lät väldigt litet.

Min rekommendation för att välja storlek på Karhu är att bortse från EU storlekarna och gå på US eller mm-måttet.

Karhu Flow Trail

Karhu Flow Trail

Detta inlägg är del 6 i en test av ett par Karhu Flow Trail Fulcrum som är uppdelat i flera inlägg. De tidigare inläggen i serien hittar du här:

  1. Video – unboxing
  2. Första löppasset
  3. Fulcrum teknologin
  4. Halvtidsavstämning
  5. Yttersulan

I nästa inlägg kommer jag att titta närmare på löpkänslan.

Jag har fått skorna utan kostnad från Karhu för att testa och recensera. Åsikterna i inlägget är mina egna.

Mer information om Karhu och deras sortiment av löparskor hittar du på karhu.com.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.