Löparskor | Löpcoaching | Löparglädje

Månad: januari 2016

Skechers Performance vårkollektion 2016

Nu när vi närmar oss februari så höjs temperaturen lite extra för oss löparskonördar. Då börjar årets nyheter komma ut på marknaden och det är lätt att bli sugen på att testa både den ena och den andra skon.

Sedan två år tillbaks driver jag parallellt med Joggingskor.nu även webshopen SevenSports.se. I och med det så får jag tillfälle att titta på kollektionerna från våra leverantörer och nu är det dags att titta närmare på vad dom har att erbjuda.

Först ut är vårkollektionen från Skechers Performance.

[highlight]I och med att jag säljer löparskor från Skechers så kan det här inlägget klassas som reklam så om du har problem med det kan du sluta läsa här.[/highlight]

Om du fortfarande är intresserad av vad Skechers har att erbjuda under 2016 så börjar vi.

 

GOrun 4 – 2016

Skechers GOrun 4 - 2016

Skechers GOrun 4 – 2016

 

Vi börjar med en av grundmodellerna i sortimentet – GOrun. Den har i år fått det något krångliga namnet GOrun 4 – 2016. Av det skulle man kunna utläsa att det i mångt och mycket är samma sko som förra årets GOrun 4 som fått en uppdatering inför 2016. Jag vill säga att det både stämmer och att det inte stämmer.

Sulan är uppdaterad men lik, det är ju trots allt den som definierar en sko mest samtidigt som ovandelen är helt ny.

Sulan som fick en rejäl uppdatering mellan GOrun 3 och GOrun 4 är alltså sig lik i utförande men den är numera tillverkad med Skechers 5GEN Resalyte dämpning som ska innebära ännu bättre respons.

Ovandelen är som sagt helt ny. Flatstickad i en teknik som Skechers kallar GO KNIT. Tänk er Nikes Flyknit eller Adidas Primeknit så förstår ni ungefär. En mjuk och följsam ovandel som verkar hur skön som helst. När man gör en så här mjuk, sockliknande ovandel finns det en risk för skon ska kännas lite för lös och att foten inte riktigt ska hållas på plats. Då behövs det något som håller ihop och tightar till ovandelen. Jag tror att det är anledningen till att både Nike och Adidas har i flera av sina modeller, t.ex. Free Flyknit och Ultra Boost valt att göra en väldigt tight ovandel. Andra tillverkare väljer att göra en inre lösning som t.ex. Salomon som har endoFIT (du kan läsa mer om endoFIT i min test av S-LAB Sense 4 Ultra) som kramar om foten och gör skon väldigt följsam. Skechers har valt en liknande lösning med en ”Support Strap” som går över foten inne i skon.

Jag har ännu inte testat GOrun 4 – 2016 på foten men vi har fått hem dammodellen till butiken och den verkar väldigt skön.

 

GOrun Ride 5

Skechers GOrun Ride 5 - Herr

Skechers GOrun Ride 5 – Herr

 

Skechers GOrun Ride 5 - Dam

Skechers GOrun Ride 5 – Dam

 

GOrun Ride är den andra modellen som funnits med ända sedan starten av Skechers Performance Division. Med GOrun Ride 5 har man gjort i princip tvärtom mot GOrun 4. Ovandelen känns igen från tidigare även om den fått ett par uppdateringar men den stora förändringen är i sulan. Nya 5GEN dämpningen och djupare flex-spår gör skon mer responsiv och flexibel. De tester jag har läst hittills av skon har varit väldigt positiva.

 

GOmeb Speed 3 – 2016

Skechers GOmeb Speed 3 - 2016 - Herr

Skechers GOmeb Speed 3 – 2016 – Herr

 

GOmeb Speed är racingskon som tagits fram ihop med Boston Marathonvinnaren från 2014, Meb Keflezighi.

Årets version har fått motsvarande uppdatering som GOrun. 2016 tillagt till namnet och en ny ovandel i GO KNIT. På GOmeb Speed 3 – 2016 är ovandelen dessutom mycket luftigare än på GOrun 4 – 2016. Sulan har fortfarande en inbyggd platta i ett hårdare material (Dupont Delrin) som ger stabilitet och styvhet till skon.

Det här är en riktigt fin sko för tävling.

Skechers GOmeb Speed 3 - 2016 - Dam

Skechers GOmeb Speed 3 – 2016 – Dam

 

GOrun Ultra R

Skechers GOrun Ultra R - Herr

Skechers GOrun Ultra R – Herr

 

En av mina personliga favoriter är den maxdämpade Ultra. När den första versionen kom, som jag har testat här, så var den tänkt främst för trail running men med den mjuka sulan utan rent gummi under blev den mer en allround sko som fungerar bra för återhämtningsjogg och långa pass i allmänhet.

Nu har Skechers valt att dela upp Ultra-serien i en vägsko och en trailsko. Vägmodellen heter GOrun Ultra R och den kom redan i höstas och jag har skrivit ned mina första intryck av skon här. Under vintern har jag inte använt skon mycket, dels beroende på den välventilerade ovandelen och dels beroende på att jag inte fått till passformen riktigt på mina fötter.

Sulan har 5GEN Ressalyte dämpning. Ovandelen är inte den GO KNIT som används på GOrun och GOmeb utan här kallas den FITKNIT och den är lite stelare, jag antar att den är hårdare stickad.

En sko för riktigt långa pass i värme eller inomhus. Jag kan tänka mig att den passar väl på 24-timmarslopp där man springer runt inomhus, som t.ex. Bislett 50 km eller De personliga rekordens tävling. Eller helt enkelt en skön sko med mycket dämpning.

Skechers GOrun Ultra R - Dam

Skechers GOrun Ultra R – Dam

 

GOtrail Ultra 3

Den största nyheten i vårens kollektion är, enligt mig, att Skechers fortsätter delningen av Ultra-serien och lanserar trailvarianten GOtrail Ultra 3.

Ny sula och framför allt en helt ny yttersula med mycket mer gummi än vad vi är vana vid från Skechers. Rejält mönster ska ge bra fäste och djupa flex-spår för att bibehålla flexibiliteten. Ovandelen är lik GOrun Ride 5 med en support strap för att hålla skon bra på foten.

Skechers GOtrail Ultra 3 - Sula

Skechers GOtrail Ultra 3 – Sula

Skechers GOtrail Ultra 3

Skechers GOtrail Ultra 3

Skechers GOtrail Ultra 3

Skechers GOtrail Ultra 3

 

Skechers GOtrail Ultra 3

Skechers GOtrail Ultra 3

 

GOrun Strada

GOrun Strada är mängdträningsskon i kollektionen. Den var, liksom GOrun Ultra R med redan i höstkollektionen förra året och kom faktiskt ut redan före sommaren 2015. Den fortsätter i samma modell under våren 2016.

Jag har en pågående test av GOrun Strada, mitt första intryck kan läsas här, men jag har inte riktigt kommit in i att springa mycket i skon. Det lite hårdare partiet mitt under foten, det som ger skon lite extra stabilitet har stört mig en del men jag har kunder som är väldigt nöjda med skon.

Skechers GOrun Strada

Skechers GOrun Strada

 

GOrun Forza

Sist men inte minns kommer den helt nya skon i Performance-kollektionen: Forza

Skechers första sko inom stabilitet & supportsegmentet. Med två typer av material i mellansulan med ett fastare material under insidan (medial) så åstadkommer man ett pronationsstöd som en del löpare har saknat i Skechers uppställning.

Skechers GOrun Forza - Herr

Skechers GOrun Forza – Herr

 

Skechers GOrun Forza - Dam

Skechers GOrun Forza – Dam

Skechers Perfomance innehåller nu alltså sju olika modeller och dom börjar bli heltäckande. Det som saknas och som kanske kan förväntas inför nästa säsong är lite bredare sortiment på trailsidan. Något som följer upp den utgångna GObionic Trail.

Vissa av modellerna i det här inlägget är redan nu ute på marknaden medan vissa kommer först lite senare i vår.

Jag kommer garanterat att testa en eller flera av modellerna lite mer utförligt och skriva om det här på Joggingskor.nu. Dessutom ska jag försöka få några fler pass och skriva klart mina tester av GOrun Ultra R och GOrun Strada.

Är du intresserad av att veta mer om någon modell så går det bra att kontakta mig här.

Blir du köpsugen hittar du stora delar av Skechers Performance kollektion i vår butik SevenSports.se.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Asics fuzeX

Asics kommer med ytterligare en ny serie – fuzeX.

Enligt pressreleasen idag så säger Asics så här:

[quote]…en helt ny kollektion med löparskor och kläder som har tagits fram för den nya generationens löpare. Med ett brett användningsområde och snygg design ger fuzeX den perfekta balansen mellan utseende och prestation.[/quote]

[quote]…Med sitt breda färgsortiment kan fuzeX användas inte bara för löpning och träning utan också i vardagen. fuzeX-kollektionen innehåller dessutom matchande kläder, som på liknande sätt erbjuder komfort, lätt vikt och ett brett användningsområde.[/quote]

Lika mycket mode och livsstil som löpning alltså. FuzeX kommer i februari.

Asics fizeX - Dam

Asics fizeX – Dam

Asics fizeX - Herr

Asics fizeX – Herr

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Test Buff XDCS Tech Hat

Buff XDCS Tech Hat

Seriös #selfie med Buff XDCS Tech Hat

Jag har testat Buff XDCS Tech Hat – en mössa för bland annat löpning och längdskidor.

De senaste vintrarna har jag sprungit mycket med buffar på huvudet, både originalet från Buff och billigare reklamvarianter eller lite tjockare skidmössor. Att använda en huvudbonad på löpturerna gör jag främst av två anledningar:

  • Självklart när det är kallt, från ett par plusgrader och nedåt. Det är lätt att ta på mössan lite för tidigt på säsongen och det är många pass jag har haft den i handen under stora delar av passet.
  • Jag behöver en pannlampa men jag tycker inte att det är särskilt skönt att ha den direkt mot pannan, så var det mycket under den varma hösten. Då funkar en vanlig buff perfekt.

Inför den här säsongen hade jag köpt hem ett urval av den nya mösskollektionen från Buff till min butik SevenSports.se och när nu vintern kom på allvar var jag intresserad av att testa funktionen på någon av modellerna.

[highlight]Jag har möjlighet att testa mössor från Buff eftersom jag säljer skorna i min egen butik och jag vill veta att jag säljer bra produkter. Jag vill dela med mig av det jag ser och jag försöker vara neutral och ärlig i mitt omdöme.[/highlight]

Valet föll på en av de mest tekniska mössorna XDCS Tech Hat. DCS står för Dual Comfort System men vad X-et står för exakt har jag inte lyckats luska ut men jag antar eXtra.

Hur som helst så innebär XDCS-materialet att mössan är både varm och vindtät samtidigt som den släpper igenom fukten som alstras från huvudet, dvs svetten när du tränar.

Enligt specifikationen fungerar den som bäst mellan +10 – -10 grader och enligt Buffs egenskapsskala så har den:

  • Thermal Insulation: Good
  • Wind Protection: Very Good
  • Moisture Management: Very Good

Buff-XDCS-3

Jag har använt XDCS-mössan under januari till både löpning och längdskidor och jag måste säga att den håller vad den lovar riktigt bra.

Under löppassen där jag sprungit i ned till minus 15 grader har jag inte upplevt att jag varit kall om huvudet alls. I längdspåret har den också fungerat bra men förra helgen var jag i Billingen, Skövde och åkte när det var minus 12-13 grader. Då kände jag att det blev lite kallt om öronen under glidpartierna.

Den har alltid varit i princip torr efter varje avslutat pass.

buff-xdcs-2

Buff XDCS Tech Hat håller värmen även när det är kallt.

Passformen är ”Performance Fit” – det vill säga att den ska sitta tight. Buffs mössor är generellt hyfsat töjbara, det gäller även denna så jag som har normalstort huvud upplever inte att den sitter hårt runt pannan.

Sammanfattningsvis en riktigt bra mössa som jag med gott samvete kan rekommendera.

Buff XDCS Tech Hat kostar 299 kr och finns att köpa här.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

 

Salomon Fellraiser

fellraiser- - 3

Salomon Fellraiser

Fellraiser är en sko som är nära släkt med Salomons racingvaiant S-LAB Fellcross, en modern klassiker inom Salomons skor för Trail Running eller Fell Running som löpningen bland kullar och berg kallas i norra England.

För att vara en Salomonsko så är Fellraiser relativt enkel och med dagens mått mätt lite old school. I och med den lite enklare ovandelen så får den också ett attraktivt pris, 1100 kr och den finns ofta att hitta med bra rabatt.

Lägger man sedan till dess egenskaper som bra grepp i terrängen, 6 mm häl-till-tå drop och en tunn sula med bra löpkänsla så får du en av Salomons populäraste skomodeller.

Fellraiser användes av Ricky Lightfoot när han vann VM i Trail 2013.

Filmen nedan är från Salomon Trail Running TVs fjärde säsong och är en hyllning till just den terräng där Salomon Fellraiser gör sig som bäst

Salomon Fellraiser finns att köpa hos bland annat SevenSports.se eller någon av de andra återförsäljarna i listan nedan.

fellraiser- - 1

Salomon Fellraiser – Herr

fellraiser- - 5

Salomon Fellraiser – Dam

Inlägget görs i samarbete med SevenSports.se.

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

Löpcoaching – LöparLördag 9/1

Suddiga deltagare

Löparglädje

I helgen som gick hade jag min första officiella löpcoachingklass.

Jag hade bjudit in till två gruppass i olika nivåer – Börja Springa och Löparglädje. Börja Springa-gruppen riktar sig till de som vill komma igång med löpningen men inte riktigt är där ännu. Planen var att springa lugnt och lära ut grundläggande löpteknik. Det var några som anmält sitt intresse men när det väl var dags på lördag morgon så hade snö, vinter, sjukdomar gjort att det inte kom en enda löpare.

Löpcoachkarriären kunde alltså börjat lite bättre :-)

Jag fick istället tillfälle för en lugn uppjogg på egen hand inför nästa grupp – Löparglädje. Där hade jag flera anmälda och när det var dags att köra igång var vi totalt åtta stycken löpare i gruppen.

Innehållet i den här gruppen är baserat på Urban Tribes RunHappy och första passet innebar backintervaller. I och med att det här var det första passet och ingen av deltagarna hade tidigare fått löpcoaching lade jag tonvikten på hur jag tycker man ska tänka kring löpningen och hur man genomför träningspass och löpskolningsövningar. Även under backpasset gick vi igenom grundläggande löpteknik i backe.

Efter en timmes löpcoaching gav mig en hel del inspiration och jag tror även att deltagarna fick ett bra träningspass.

Nästa LöparLördag är planerad till den 13:e februari. Mer information kommer här på bloggen någon vecka innan men du kan redan nu anmäla dig genom evenemangen på vår Facebooksida.

Nike Flyknit Racer – Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer - Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer – Cookies & Cream

Nikes senaste färgsättning av deras marathon racer kallar dom Cookies & Cream. Flyknit Racer är en väldigt lätt sko (159 gram) med enbart tunn flyknit-ovandel (34 gram) och en sula i Phylon med Zoom Air. Flyknit Racer har funnits på marknaden nu några år men den har inte riktigt slagit sig in som förstavalet som tävlingssko hos Nikelöparna.

Jag har ett par Flyknit Racer stående som jag ännu inte sprungit i. Troligtvis kommer jag att sälja dom istället eftersom dom känns väldigt tighta över tårna för att passa min fot.

Men som sagt det är en grymt lätt sko för dig som gillar Nikes passform.

Nike Flyknit Racer finns att beställa från Nike.com

Nike Flyknit Racer - Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer – Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer - Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer – Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer - Cookies & Cream

Nike Flyknit Racer – Cookies & Cream

Följ Joggingskor.nu på FacebookTwitter eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

LöparLördag – 9/1-2016

Välkommen på LöparLördag

10:00 – Börja Springa

45 minuter löpning/gång för nybörjare och dig som vill komma igång.

Passet vi kommer att springa är från Urban Tribes Start2Run, vilket innebär att det är ett testat och kvalitetssäkrat träningspass.

Syfte: Hitta ett skönt löpsteg som ger dig känsla av flyt och lätthet

Dagens pass börjar med att hitta rätt stegfrekvens samt den grundläggande tekniken i löpning. Passet avslutas med några lätta fartökningar för att koppla ihop allt vi lärt oss.

Inga förutsättningar krävs – Alla kan vara med

Anmäl dig här

11:00 – Löparglädje

60 minuter löpning för alla som har ett mål med sin löpning.

Passet vi kommer att springa är från Urban Tribes RunHappy, vilket innebär att det är ett testat och kvalitetssäkrat träningspass.

Syfte: Att bygga löpstyrka och förbättra löptekniken

Efter uppvärmning och löpskolning kommer vi att jobba med löpteknik/styrka för att sedan avsluta med backlöpning.

Förutsättningar: Du ska orka/kunna springa 3 km/20 minuter för att kunna vara med på det här passet.

Anmäl dig här

Klasserna leds av Johan Sävenstrand som är utbildad Löpcoach genom Urban Tribes.
Passen är upplagda så att vi springer i grupp samtidigt som alla utmanas på sin egen nivå.

Var: Vi utgår från Sävsjöos, Ljurhalla
När: 9/1
Kom i tid. Vi börjar punktligt.
Pris: Gratis
Anmälan: Facebook eller epost info (a) joggingskor.nu
Max 20 pers/pass

Deltagande sker på egen risk. Vi springer delvis på allmän väg.
Åldersgräns: 18 år eller 15 år i målsmans sällskap

Erbjudande från SevenSports.se finns under dagen

Välkommen
Johan Sävenstrand

Löparlördagarna arrangeras av Säven Sport AB som driver Joggingskor.nu och SevenSports.se

IMG_3830

Löpcoach

Diplomerad Löpcoach

Diplomerad Löpcoach

Under året som gått har jag utbildat mig till Löpcoach.

Utbildningen som hållits av Urban Tribes har varit uppdelad i två delar:

Steg 1 – Coacha grupper

Steg 2 – Coacha individer

Den första delen gick jag i somras och del två under hösten.

Utbildningen var väldigt intressant och givande. Den innehöll många olika delar: en del anatomi; teori om hur syret omsätts till energi i kroppen; hur olika pulszoner har olika effekt på träningen; löpteknik; löpskolning; spänstträning; styrka för löpare och framför allt hur man coachar löpare och hur man skriver träningsprogram för löpare.

Lärarna på utbildningen har lång erfarenhet och är mycket kunniga inom sina respektive områden. Förutom lärarna så har jag fått ett bra nätverk med många nya kompisar och kontakter att utbyta erfarenheter med.

Så vad kan jag nu då?

  • Jag kan coacha löpargrupper, vilket innebär att vi springer i grupp och har övningar löpteknik och någon typ av kvalitetspass.
  • Jag kan hålla personliga träningspass, där fokus framför allt ligger på löpteknik och att ta fram den typ av träningspass en klient behöver för att ta löpningen till nästa nivå.
  • Jag kan skriva träningsprogram som är anpassade på individnivå för löpare som kommit igång med löpningen och har ett mål att träna för. Nästa nivå är Avancerad programskrivning, där kommer jag att lära mig skriva träningsprogram för lite mer högpresterande löpare. Jag har inte bokat in den kursen ännu men hoppas kunna gå den under 2016.

Vad sak jag använda utbildningen till?

När jag först anmälde mig till utbildningen var det framför allt träningsprogramsdelen som jag var intresserad av. Dels tänkte jag att efter nästan 20 år som löpare borde jag kunna skriva mina egna träningsprogram, dels tänkte jag erbjuda träningsprogram här på Joggingskor.nu. Vad jag inte riktigt hade väntat mig var att jag skulle bli så inspirerad att hålla egna löparklasser och hjälpa andra att få ut mer av löpningen. Men det blev jag och under hösten och vintern har jag funderat på hur jag ska kunna få in löpcoachingen i utbudet och mitt livspussel med jobb, familj, egen löpträning, egen firma och allt annat roligt som jag vill få plats med i livet.

Som en start erbjuder jag nu personliga träningsprogram där jag utgår från löparens nuläge och lägger upp träningen under tre månader för att nå ett visst mål, t.ex. springa en mil, med avstämningar varje vecka. Dessutom har jag ett par standardprogram avsedda för de som vill komma igång med en kontinuerlig löpträning efter skada eller annat uppehåll.

Dessutom kan man boka in Personliga Träningspass där fokus ligger på löpteknik. Dessa PT-pass kommer jag att boka in i mån av tid.

Allra först ut blir något jag kallar LöparLördagar. Här bjuder jag in till gratis löpcoaching i grupp i två nivåer. Mer detaljer om dessa löparLördagar kommer i blogginlägg inom kort.

Anmälan sker via evenemangen på vår Facebooksida eller via epost till info (a) joggingskor.nu.

Är du intresserad av att få hjälp av mig som  löpcoach kontakta mig här.

Löparåret 2015

Bank of America Chicago Marathon Finisher

Bank of America Chicago Marathon Finisher

När jag tittar tillbaks på löparåret 2015 är det med lite blandade känslor. Just nu överskuggas allt av min Plantar Fasciitis som påverkat min löpning ända sedan i september. Även om jag är på god väg tillbaka och numera kan springa fyra pass per vecka så är det skadan jag tänker på i första hand.

Men när jag tänker till och ser vad jag har åstadkommit är det trots skadan ett av mina bättre löparår.

Här är mina topp tre bedrifter:

  1. Nytt pers på marathon: Heleneholms Marathon 3:12:42
  2. Nytt pers på halvmarahon: Kretsloppet i Borås 1:28:08
  3. Bank of America Chicago Marathon på 3:19:43 vilket med största sannolikhet innebär BQ 2017

Dessutom ett par riktigt fina månader med massor av sprungna kilometer, varav en hel del i skogen.

Förutom den rena löpningen har jag utbildat mig till löpcoach, mer om det i kommande bloggposter.

Det jag tar med mig som lärdomar till 2016 är att inte bara tänka på löpningen när jag lägger upp planeringen. Det går bra att röra sig varje dag men jag måste ge mig tid till återhämtning mellan de hårdare passen.

Tävlingskalendern för 2016 är ännu i princip tom. Det är bara Trailvarvet och Göteborgsvarvet som är spikat och jag tänker låta det vara så ett tag till.

Test: Skruvdubbade löparskor

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

 

För ett par år sedan köpte jag en paket med MaxiGrip skruvdubb som man använder för att skruva i dubbar i sina vanliga löparskor. Då försökte jag skruva i dom i ett par väl använda Asics GT-2170 men det blev aldrig riktigt bra. Yttersulan av gummi var hård och det var svårt att få i dom ordentligt. När dom väl kommit i så kändes dom genom innersulan. Ingen höjdare helt enkelt. Det slutade med att jag skruvade ur dubben och Asicsskorna åkte så småningom i soporna.

Förra vintern tog jag in MaxiGrips skruvdubb i vår butik men det blev inte så mycket blankis den vintern så jag fick ingen anledning att testa dom igen. När det bara är snö så tycker jag att det funkar bra med ett par vanliga löparskor som har en hyfsat mjuk sula med bra mönster.

Efter nyårsnattens regnande krävdes det helt klart dubbar idag för att kunna få fäste på de ishala vägarna under årets första löppass. Så jag plockade fram mina MaxiGrip skruvdubbar igen och den här gången skruvade jag i dom i mina Skechers GOrun Ultra, dom har egentligen sett sina bästa dagar men jag kan helt enkelt inte sluta använda dom eftersom dom är så sköna. Sen jag fick mina problem med Plantar Fasciitis är det dom skorna jag använder mest. Både till vardags och till löpning.

Förutom att skorna är sköna så har dom två andra egenskaper som gjorde att jag valde dom för mina skruvubb: Mjuk yttersula, inget hårt gummi som man måste skruva igenom och en tjock sula, mindre eller ingen risk att skruvdubbarna går igenom in till foten.

Jag satte i fem st dubbar i varje sko, två under hälen; två under framfoten och en på utsidan mitt under foten. Det gav ett bra grepp. Jag kommer att komplettera med ytterligare en skruv under framfoten/tårna för att få ett bättre frånskjut, där släppte det ibland. I utförsbackarna vågade jag inte dra på för fullt även om det inte släppte tyckte jag inte att det var värt risken att chansa på ett träningspass.

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

MaxiGrip skruvdubb i Skechers GOrun Ultra

Så från att ha varit tveksam så är jag nu mycket nöjd med mina ”nya” skruvdubbade skor och vinterväglaget kommer inte att hindra mig.

Följ Joggingskor.nu på Facebook eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

© 2024 Joggingskor.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑